Kapitel 18 – En ande

Echo aktiverar alla sina magiska förmågor som hon behöver i strid och låter sitt gevär hänga på ryggen när hon kastar sig mot jordanden. Den är lång och robust och innehåller en massa jord, buskar, rötter och en del bitar av träd men det skrämmer henne inte. Hon har varit i närstrid med andar förut och vet att hon har ett kraftigt övertag – en förmåga som gör att hon mycket lättare än vanliga mundana kan skada andar.

Hon valde en bra motståndare – en jordande är visserligen väldigt tålig och den är väldigt snabb eftersom den är en ande. Men jordandar är långsammare och inte lika smidiga som till exempel en luftande. Eftersom hon vet att de andra i teamet inte alls är lika bra på det här så skyndar hon sig på och anfaller väldigt aggressivt utan att försöka vänta in och se exakt vilka styrkor och svagheter anden har och de lyckas. Redan på hennes första anfall så får hon in en attack som sliter bort stora delar av mittsektionen på anden – hon slår med all sin kraft och sina magiska förmågor och slår nästan rakt igenom anden och stora delar av vad som skulle vara dess vänstra midja försvinner.

Som svar på det så verkar anden växa när den försöker omsluta henne helt och hon hinner tänka att det vore riktigt, riktigt dåligt att vara helt omsluten av jord innan hon lyckas ducka undan och levererar en spark som sliter av det som skulle vara huvudet hos en vanlig människa. Med det är anden besegrad och den upplöses i tomma intet och försvinner.

Echo hinner precis börja se sig om för att ta in hur det har gått för de andra när hon blir omsluten av vatten, hon känner genast ett oerhört tryck över hela kroppen men främst bröstet och blir smärtsamt påmind om när hon var liten och höll på att drunkna. Anden gör sitt bästa för att komma åt och inte bara kväva henne utan mosa henne under vattenmassan. Efter den första panikslagna sekunden så försöker Echo bryta sig loss. Hon lägger all sin energi och viljestyrka på det, men anden är för stark och mäktig för att hon ska kunna ta sig loss. Efter den första chocken så är trycket inte lika massivt, men det trycker på och hon känner hur luften tar slut medan hon försöker ta sig loss och anden trycker på. Det känns som att hon är fast i en evighet och hon bara väntar på att medvetslösheten ska slå in innan vattnet plötsligt bara försvinner och hon faller ner på knä hostandes efter luft. Hon tittar upp och ser Blaze som har svett rinnandes ner för ansiktet och ett aningen förvånat uttryck. Han är på väg att säga nåt, men innan han hinner med det så ser hon hur dörren öppnas bakom honom och en asiatisk man kliver in.

Hon pekar mot mannen och Blaze börjar vända sig om men innan han har hunnit med det så gestikulerar mannen med sina armar och händer. Echo bara väntar på att magin ska slå till mot Blaze och slå ut honom, men istället tycker hon se en liten form som dyker upp precis framför mannen för att sedan nån sekund senare vara borta. Hon tar en snabb titt i rummet och ser att de två eldandarna är låsta i strid med varandra. Den ena verkar vara på väg att vinna och hon tror det är Blazes ande, men hon är inte säker och hon har ändå inte tid att lägga på det. För när hon tittar vidare så ser hon att Evan är omsluten av luftanden på samma sätt som hon var omsluten av vattenanden. Jake står och försöker slå på anden, men hon kan se vad han pratade om tidigare för han kan verkligen, verkligen inte slåss. Hans slag ser helt patetiska ut och hade det inte varit för allvaret i situationen så hade hon skrattat.

Trots att hon inte har fått tillbaka den luft hon behöver så tvingar hon sig upp och sprintar bort mot Evan och Jake. Hon slösar ingen tid utan gör en springande attack med hjälp av den kung fu som hon har lärt sig. Eftersom anden är upptagen med att omsluta Evan så försvarar den sig inte och Echo får in en fantastisk träff. Så pass fantastisk att den, precis som jord och vattenanden, upplöses helt. Evan faller ner på knä och hostar även han efter luft – precis som Echo gjorde bara några sekunder tidigare.

Echo och Jake vänder sig mot Blaze och ser att den asiatiske mannen har fått sällskap av två andra män som har dragna vapen. Precis när de ska skjuta så ryter Jake till med en högljudd stämma ”Sitt” som om han beordrade hundar att sitta ner och trots att hon uppenbarligen inte är målet för ordern så känner Echo hur det rycker till i henne och hon ser en liknande reaktion hos Blaze. Reaktionen hos de tre männen precis vid dörren är dock mycket större då alla tre avbryter det som de höll på med och faktiskt sätter sig ner.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s