Kapitel 20 – En blockerad utgång

När hon kommer fram till slutet av korridoren så avvaktar hon innan hon tittar öppnar den stängda dörren och tittar ut. Hon kan se Jake och Blaze som sitter i skydd bakom ett omkullvält bord och på andra sidan av lokalen så har nån eller några uppenbarligen också tagit skydd bakom ett bord. Precis när hon tittar fram så tittar nån upp och avlossar en salva mot henne, men antingen var hon tillräckligt snabb eller så var de för dåliga skyttar för hon hinner ducka undan utan att bli träffad. Hon slår om geväret till att skjuta granater och håller upp det i dörröppningen medan hon står kvar i skydd. Samtidigt skriker hon åt Jake och Blaze ”Ducka!” och siktar via sin smartgun som på hennes näthinnor visar bilder från geväret och hur det siktar.

Hon siktar på vägen bakom bordet och får hjälp med beräkningarna från geväret för att se till att hennes flashbang granat landar bakom bordet och exploderar i rätt ögonblick. Den går mycket riktigt av på rätt plats i rätt tid med en öronbedövande smäll och sken. Som tur är så skyddar hennes cyberöron och cyberögon mot det och precis efter att den har exploderat så är hon genom dörren och på väg över rummet.

Hon kommer fram till det andra bordet och är över innan de bakom bordet har haft möjlighet att hämta sig från chocken och fortfarande är förvirrade och delvis förblindade. Två snabba sparkar och de är ute för räkning. Hon tar sig sen snabbt tillbaka till där Jake och Blaze sitter bakom skydd och sätter sig på huk med geväret riktat mot dörren och väntar på eventuell förstärkning.

Medan de väntar så vänder sig Blaze mot henne och frågar ”Vad fan var det som hände med vattenanden tidigare? Den var på andra sidan rummet så du borde inte ha varit en måltavla, men den kastade sig på dig med en energi som jag bara skulle kunna likna vid… tja… vid hat. Det är löjligt att säga det om en ande, men det verkade nästan som om den hatade dig. Vad fan var det? Jag har aldrig ett en ande bete sig på det sättet förut…”

Echo rycker på axlarna och utan att släppa blicken på ytterdörren så svarar hon ”Fan om jag vet. Jag vet att jag har problem med vattenandar. Så länge som jag kan minnas så har de aldrig tyckt om mig och de brukar vara snabba på att hoppa på mig.”

Ur ögonvrån så kan hon se hur han tittar på henne och hon kan känna sig… granskad. ”Men du har ingen aning om varför?” Hon rycker på axlarna och svarar ”Nope”.

De sitter ett tag i tystnad men innan nån mer förstärkning har hunnit komma så hör hon ljud bakom sig och när hon kastar en snabb blick bakåt så är det Evan som har dykt upp igen. Han har ett leende på läpparna och säger ”Jag har infon. Vi är klara att sticka nu”.

Jake vänder sig mot Blaze och frågar ”Har du kvar din eldande?” När Blaze nickar så fortsätter han ”Bra. Vänta tills vi är ute och låt sen anden tända eld på hela stället. Se till så att den verkligen tänder eld på alla rummen och att det ska brinna riktigt ordentligt.” Blaze ler när han svarar honom ”Det är ingen fara – om jag säger åt den att stället behöver brinna upp så kommer den själv att sköta resten. Speciellt om jag säger åt den att den är fri att gå när stället har brunnit upp.” och vid det sista så flinar han.

”Bra” säger Echo ”när vi rör oss ut så går jag först. Om det är några vakter kvar utanför så är jag den som är mest lämpad för att ta hand om dem så håll huvudet nere och låt mig sköta det här. Dessutom kanske nån av besökarna får för sig nåt dumt.”

De rör sig alla mot den öppna ytterdörren och när de rör sig ut så går Echo först tätt följd av Blaze och sen Jake med Evan som täcker upp bakåt. Återigen så får Echo en känsla av att det hela går för lätt för ingen försöker sig på nåt när de ger sig ut. Det står några människor kvar, antagligen de som hade gått med plus, och verkar vänta. Men de flesta har begett sig hemåt efter att ha insett att spelandet var slut för natten. Om det finns några fler vakter så lägger de sig inte heller i vad som händer medan teamet rör sig mot sina två bilar.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s