Kapitel 22 – En komplikation

Evan tittar på henne och frågar ”Vad gör vi nu?”

Hon vänder sig om mot de bägge och säger ”Vi väntar till anden är klar där borta sen har vi lite saker att kolla upp. Och vi får skynda oss för skottlossning på öppen gata i Tacoma lär dra till sig Knight Errant och vi vet inte om det finns fler bilar ute efter oss.”

Hon tittar upp över Jakes bil och varken ser eller hör nån rörelse från den svarta vanen. Hon börjar röra sig framåt och visar för de andra att de ska följa efter. Väl framme vid vanen tar hon det lite mer försiktigt och använder sitt gevär med sin smartgun och dess kamera för att kika runt hörnet medan hon använder sina cyberöron för att höra om det är nån som rör sig. Precis som väntat så är det tyst och stilla vid bilen. Vid närmre inspektion så ligger det ett antal svartklädda asiatiska män antingen i eller precis utanför bilen. Alla utom en är beväpnade med k-pistar och Echo utgår ifrån att det är magikern. Bilen är visserligen tungt bepansrad, men Evan använde AV-ammunition och råkade ha tur och träffade magiken med flera skott så han dog.

Echo har vid det här laget börjat få misstankar och går och sliter upp kläderna på flera av de nu döda männen och på alla hittar hon tatueringar i olika stor utsträckning. Hon blir klar med en, ställer sig upp, drar fram sin Predator, trycker upp Jake mot vanen och sätter pistolen mot honom och nästan skriker ”Det här är fucking Yakuza! Vad i helvete har du dragit in oss i! Jag har god lust att skjuta dig på fläcken och försök inte beordra mig att släppa pistolen eller sån skit! För då kommer du verkligen råka illa ut!” Hon blir medveten om Evan som säger åt henne att lugna ner sig och att de behöver sticka och svarar ”Det skiter jag tamefan fullständigt i!” innan hon åter vänder sig mot Jake och fortsätter ”Vad är fan är det du inte berättar för oss! Blaze är död och du vet mer än vad du låtsas om!”

Under hela tiden har Jake varit väldigt lugn och sansad och inte rört sig ur fläcken ”Om du släpper mig så lovar jag att berätta. Men! Inte förrän vi har tagit oss härifrån. Inte nog med att Knight Errant lär vara på väg utan Yakuzan lär ha fler sådana här grupper ute efter oss och vi har precis förlorat vår magiker. Vi behöver bege oss härifrån.”

”Drek! Och fuck! Du har rätt.” hon släpper honom och stoppar undan pistolen ”Men du kommer att berätta för annars kommer du råka illa ut.” säger hon och blänger på honom.

Han tittar kyligt på henne ”Jag kommer att berätta, men inte för att du har hotat mig utan för att i dagsläget så förtjänar ni att veta mer. Okej?

Hon blänger lite mer innan hon svarar ”Fine. Whatever.” och börjar gå tillbaka mot deras egna van med både Evan och Jake bakom sig. När de kommer fram så inser de snart att de har ett stort problem – både deras van och Jakes bil har tagit massiv skada i den eldstrid som var. Så pass att ingen av dem kommer gå att köra. Jakes bil är fylld med kulhål medan Evans van inte har fullt så många, men däcken är förstörda och nån kula verkar ha träffat olyckligt för det läcker ut vätska från motorhuven.

”Fan!” utbrister Evan. ”Fan! Fan! Fan!” Han går fram och kollar in fronten innan han vänder sig om mot dem ”Okej. Hoppa in i vanen. Den kommer inte att överleva så länge, men förhoppningsvis in nånstans där vare sig Yakuzan eller Knight Errant kan hitta den så jag kan lämna den låst med all min utrustning inuti så får vi plocka upp den sen… när allt det här är över.”

”Om det nånsin bli över” svarar Echo. ”Yakzen är inte direkt kända för att vara förlåtande och om jag har fattat allt rätt så slog vi till mot deras spelhåla tidigare ikväll och kanske även deras tidning”. Vid det sista så slänger hon en ilsken blick mot Jake.

Evan viftar med händer som om han viftar bort en fluga ”Whatever. Det kan vi fixa sen. Kan ni bara hoppa in i bilen så jag kan köra härifrån och ställa undan den nånstans?” Han rör sig mot bilen ”Oh! Jag kan höra med Thomas om han kanske har nånstans där jag kan ställa undan den så den inte kan hittas. Det lär kosta med det tar vi från betalningen för det här runnet.” fortsätter han.

De sätter sig alla i bilen och medan han pratar med Thomas i telefon så försöker han få igång den. Det tar några försöker men sen hostar bilen igång och de kör långsamt bort därifrån. Efter ett litet tag så lägger han på luren ”Nähä… han hade ingenstans där jag kunde få ställa undan bilen. Så vi får hitta nåt lite sämre område och parkera där och hoppas på det bästa.”

Medan de kör bort från området så kan de på avstånd höra sirener som låter som att de kommer närmre. De får dock aldrig syn på några polisbilar och efter en tio minuter så hittar de en lämplig mindre gata att parkera Evans van på. Han parkerar bilen och de kliver alla ut. Evan och Echo stuvar om lite i sin utrustning och efter ett kort samtal så lämnar de både Echos gevär och Evans SMG i bilen – de bägge vapnen är helt enkelt för stora om de ska röra sig ute på gatorna och riskerar att stöta på Knight Errant patruller. De tar dock med sig så mycket som möjligt i form av utrustning och ammunition innan de låser bilen och sen lämnar den åt sitt öde.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s