Kapitel 25 – En konfrontation

Nedgången till The Crying Wall är tydligt skyltad och den har öppet dygnet runt och har även frivilliga vakter dygnet runt. De tar sig ner till källaren och kommer snart fram till utrymmet där väggen finns. Precis som väntat så står det två stycken stora orcher där som ser ganska så buttra ut. De står bredvid varandra och när Jake och sen Echo och Evan kommer ner så hör Echo hur de halvviskar nåt till varandra på orchernas gutturala språk Or’zet.

Eftersom hon har ett stort intresse av Ork Metal och gärna går på sådana konserter så har hon lärt sig Or’zet och blivit ganska bra på det – hon är ungefär lika bra på Or’zet som på alvernas språk Sperethiel och på Japanska. Hon känner därför igen en förolämpning när hon hör en och den här gången så blev alla tre förolämpade.

Hon stegar bestämt och ilsket fram till den av de två som förolämpade alla tre och på en inte riktigt helt rätt uttalad Or’zet (hon saknar betarna i underkäken) så förklarar hon för honom exakt vad hon tycker om han förolämpning och om honom. Trots hans mörkare hudfärg så kan hon se hur han rodnar – han hade verkligen inte räknat med att nån av dem vare sig kunde förstå Or’zet och än mindre tala det. Vid hennes utskällning så skrattar hans kamrat och säger med ett leende ”Jag tycker om dig. Du är nästan som en Ork född i kropp” på klingande Or’zet.

Hon stannar upp i sin utskällning, vänder sig mot honom, ler och tar ett steg närmre samtidigt som hon långsamt kollar in honom och upptäcker att hon tycker att han ser ganska bra ut. ”Kul att du tycker det säger hon” och tar ett steg fram till. ”Jag och mina vänner skulle gärna göra ett besök ner i Ork Underground och hoppades på att ni skulle kunna tänka er att släppa in oss” fortsätter hon och har undertiden klivit fram så hon står tätt intill och har lagt en hand på hans muskulösa bringa och har med den andra plockat fram både credstick och comlink.

”Vi är villiga att betala och jag” här pausar hon, tittar bort från hans ögon och ner på sin hand innan hon tar ett steg bort och fortsätter ”och jag skulle gärna också träffa dig privat lite senare. Så vad säger du? Du kan få mitt nummer så kan jag få ditt.”

Hon hör hur hans kompis, han som förolämpade dem, hostar till men mannen framför henne tvekar inte när han säger ”Absolut. Jag har inget emot att släppa in er och jag träffar dig gärna nån gång och det snart.” han tar en paus och tittar lite mer på henne ”Men jag hoppas du förstår att det här inte innebär nån… rabatt på insläppet” fortsätter han med ett flin.

Echo skrattar högt ”Det var inte meningen heller. Du verkar ha humor, ser bra ut, är vältränad och verkar kunna ha kul och det var därför jag gärna skulle träffa dig igen.” Hon slänger en titt mot ingången. ”Men du… jag och mina vänner har lite bråttom så om vi skulle kunna skynda oss… Och… jag är villig att betala extra för att ni är tysta ifall det kommer några och letar efter oss.” Vid det sista så vänder hon sig om mot den andre ”Ganska mycket extra – hur låter det?”

Killen hon har flörtat med skrattar till ”Det låter bara bra. Om ni följer med här” säger han och tar emot pengarna som hon ger till honom. Hon stannar upp och vinkar till sig Jake och Evan eftersom hela konversationen har skett på Or’zet och säger att det bara är att följa med.

Killen hon flörtade med presenterar sig som Bob och visar dem vägen till Ork Underground samtidigt som han och Echo byter telefonnummer med varandra. Han varnar dem även för att det finns en del spöken i gångarna som inte tycker om metahumans, men speciellt ogillar människor. När han har släppt in dem i gångarna som leder längre ner i underjorden så undrar både Jake och Evan vad fan det var som hände. Bägge två trodde det skulle bli bråk först – speciellt när hon stormade fram mot den första orken som hade förolämpat dem. Hon förklarar lite kort vad som hände och att de har blivit varnade för spöken.

Ork Underground är ett område som från början daterar tillbaka till slutet av 1800-talet då en stor brand förstörde stora delar av dåvarande Seattle och man bestämde sig för att höja gatunivån när man byggde nytt. Det ledde till att ett stort nätverk av underjordiska källare, tunnlar och ibland även gamla trottoarer bildades och blev känt under namnet Seattle Underground. I mitten av 1900-talet så renoverades det och öppnades upp som en turistattraktion och var så väldigt länge. Efter The Night of Rage 2039 så flyttade många metahumans ner i gångarna och bosatte sig där. Namnet kommer av att majoriteten av invånarna i området är orcher även om det bor alla slags metahumans där nere och den näst största gruppen är dvärgarna. Området har byggts om, renoverats och utökats mycket sedan starten .

De rör sig neråt i tunneln som leder från The Crying Wall och kommer snart ner till vad de kan se är det gamla murbruket från 1800-talet. Det finns en del belysning här, men den är dov och ställer till med problem för Evan. Trots att Evan har cyberögon så har han inte installerat den funktion som gör att de ser nästan lika bra i dålig belysning som i vanlig. Echo är alv och har som sådan en naturlig förmåga att se bra i dålig belysning, men den försvann när hon valde att byta ut sina ögon mot cyberögon. Hon har dock sett till att dessa klarar av att se både i dålig belysning och att se det infraröda spektret, även kallat värmesyn. Utöver det så har hon opererat in en liten modul som skickar ut ultraljud och analyserar det ljud som kommer tillbaka så hon kan se även om det är helt mörkt. Jake har med flit sätt till att han inte har nån cyber, eftersom cyber påverkar magiska förmågor negativt, men han har å andra sidan utvecklat sina förmågor så han i mörker ser nästan lika bra som Echo. Precis som Echo så kan han se bra i dålig belysning och har värmesyn, men han har dock ingen förmåga att se med hjälp av ultraljud.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s