Kapitel 33 – En till ny plan

Hon sluter ögonen för några sekunder, men när hon öppnar dem igen så säger klockan att det gått ungefär tre timmar och att den är strax efter två på dan. Trots att hon inte känner sig mycket piggare så vet hon att de här timmarna har varit bra för henne och hon tvingar sig själv upp ur sängen och går ut till köket. Evan sitter fortfarande ute på matrisen, men Jake syns inte till.

”Go morron” säger Evan med ett leende när hon kommer ut och hon grymtar nåt tillbaka innan han fortsätter med ett ”Jag har inte hittat nåt bra ställe dit vi skulle kunna gå… eller… jag har hittat listor på flera maffiastyrda ställen, men alla om är uttalat i Gianellis ägo har redan blivit anfallna. Ser nästan ut som att yakuzan med flit slår till mot den som är svagast och dessutom försöker undvika att bråka med Finnigans eftersom det skulle kunna ena Finnigan och O’Malley mot yakuzan. Dessutom så har de flesta attackerna under natten och förmiddagen skett i Tacoma och det är Gianellis som är starkast i Tacoma, så det är inte undra på att de råkar illa ut.”

Echo häller i sig lite soykaffe innan hon säger nåt ”Hmm… så vi har alltså stora problem i att få tag på nån vettig person från Gianellis… Toppen. Verkligen fucking jävla toppen.”

”Tja… alltså. Jag har hittat ett ställe som vi skulle kunna testa. Och det ligger här i Redmond. Det är Hollywood Simsense Entertainments och det är i princip en BTL-fabrik som ägs av maffian. Vi skulle kunna ta och åka dit och försöka få kontakt med nån. Om vi har Jake med oss så borde vi kunna lyckas med nånting i alla fall och förhoppningsvis kunna få tag på nån som vet nåt om vad som händer och om vi kan få tag på nån från Gianelli. Vi borde i alla fall kunna få fram ett meddelande till nån i Gianelli… Det borde räcka till nåt.”

”Mmm… det har du rätt i. Okej. Dags att väcka Jake med andra ord för jag vill ha det här överstökat så snart som möjligt. När vi blir av med det där så kan vi ta och vila upp oss och festa järnet. Och det ser jag fram emot”

Hon går bort till Evans rum, öppnar dörren och kliver in. Precis som hon hade gjort så la sig Jake på sängen med kläderna på fast han la sig på rygg, eller har i alla fall hamnat så. När hon tittar på honom så ser hon inte längre en asiat utan en ganska alldaglig vit man. Om hon skulle beskriva honom så skulle det vara att han hade ett ganska alldagligt utseende med brunt hår och att han såg ganska oskyldig ut. Så snart hon kliver in i rummet så börjar han röra på sig och inom några sekunder så har han öppnat ett par sömndruckna ögon och tittar på henne.

”Vakna sömntuta. Vi har en plan för vi som händer härnäst. Tänkte att du ville få höra den innan vi satte den i verket.” säger hon innan hon vänder på klacken och går ut igen.

Hon och Evan kan höra hur Jake tar sig upp och det dröjer inte länge förrän han är ute i vardagsrummet med dem. Han ser sömndrucken ut och håret är rufsigt. Echo pekar mot köket ”Det finns lite soykaffe där om du vill ha” och Jake nickar tacksamt och tar sig långsamt ut till köket. Efter att ha sköljt ner en ljummen kopp så tar han en till som han mikrar ett litet tag innan han kommer ut till dem.

”Så vad är planen?” frågar han medan han slår sig ner i en fåtölj mitt emot soffan som Echo och Evan sitter i.

”Planen är att vi tar oss till Hollywood Simsense Entertainments, som ägs och styrs av maffian, och hoppas på att ditt väna ansikte, din väna röst och din förmåga som skitsnackare kan ta oss in och få ut nån information till antingen din kontakt eller nån annan inom Gianellifamiljen. Om vi gör det så borde vi kunna bli av med den här informationen snart och så slipper vi allt det här och kan ta det lugnt.” säger Echo.

”Hmm… jag vet ärligt talat inte vem som äger det stället… Men med tanke på att Finnigans har kontroll över Bellevue så skulle det inte förvåna mig om det är de som har kontroll på den också. Redmond och Bellevue är inte så långt ifrån varandra. Jag vet bara inte om det är O’Malley eller Finnigan som är mest trolig att ha koll på det stället, men…” han suckar djupt ”Jag antar att det inte spelar nån roll. Vi behöver bli av med informationen och vi kan inte sitta och vänta hur länge som helst. Jag är säker på att yakuzan håller ögonen öppna efter oss och ju mer vi rör oss ute desto värre. Vi behöver bli av med den här informationen och… eftersom vi är hemma hos er och det här inte är ett safehouse så skulle de kunna spåra oss hit. Och det vore dåligt.”

Echo och Evan nickar instämmande. ”Så då är vi överens?” frågar Echo och får jakande svar från både Evan och Jake. ”Då är bara frågan om vi tar nyckeln med oss eller inte” fortsätter Echo ”Å ena sidan så vore det bra att ha den med sig så man snabbt kan bli av med den, men det vore också dåligt om vi blev av med den till fel person och jag vill verkligen inte ha den kvar här i lägenheten.”

”Ingen fara” säger Evan ”Jag vet ett jättebra gömställe ett antal kvarter bort. Det är i en gammal övergiven byggnad. Det brukar finnas lite squatters där, men om man skrämmer bort dem så finns det i källaren en lös tegelsten som man kan plocka ut och bakom den så finns det lite utrymme där man kan lägga nåt litet. Jag vet det här för det var jag som fixade det stället och jag har inte berättat om det för nån så ingen annan borde veta om det.”

Jake säger ”Då så. Det låter som om vi har en plan. En ganska bra plan dessutom. Vi går och dumpar av nyckeln i Icemans gömställe och sen åker vi till… Hollywood Simsense Entertainments och försöker prata med dom där och se om vi kan få nån som helst kontakt med nån från Gianellifamiljen.”

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s