Kapitel 35 – Ett överfall

Evan och Echo har varsin båge, men eftersom Evans van är kvar i Tacoma så har de ingen bil. Efter ett kort samtal beslutar det sig för att Echo tar Jake på sin båge medan Evan åker själv på sin. Evan har ingen hjälm eftersom han har blivit av med sin och Jake får låna Echos, eftersom han inte brukar åka båge. Både Echo och Evan har samma märke på bågen – en Suzuki Mirage som är en racingbåge som kan gå riktigt, riktigt snabbt i vanliga fall. Men eftersom Echo har Jake på sin och den egentligen inte är gjord för att ta två pers så får de helt enkelt åka långsammare den här gången. Istället för att ligga på höga hastigheter så åker de omkring i mycket långsamma hastigheter och Echo känner sig helt klart utsatt. Alla tre hjälps åt att hålla utkik efter uppenbara yakuzamedlemmar medan de åker.

Först åker de iväg till byggnaden som Evan pratade om och lämnar bågarna utanför medan de går in. Mycket riktigt är det några hemlösa som har sökt skydd i byggnaden, men ingen av dem har sökt skydd nere i källaren – i alla fall inte när de tre beger sig ner dit. Evan visar dem var den lösa tegelstenen finns nånstans och hur man lättast får ut den. Sen stoppar de in nyckeln och lägger tillbaka tegelstenen innan de beger sig därifrån.

De har åkt i ungefär 10 minuter och börjar närma sig Hollywood Simsense Entertainments när en stor svart van kommer utkörande från runt ett hörn och tvärnitar precis framför dem. Echo försöker väja undan, men med den extra tyngden som Jake innebär så välter bågen och de bägge trillar i marken medan bågen fortsätter mot bilen och fastnar mot den. Echo och Jake glider en del på marken och när hon tittar upp så ser hon att Evan har lyckats undvika att krascha in i vanen och försvinner bort från hennes synfält. Dörrarna öppnas och fyra män hoppar ut innan dörrarna stängs och bilen försöker köra efter Evan. Den fastnar dock på Echos båge som ligger fastklämd och kommer inte framåt. Medan hon tar sig upp för att möta de fyra männen så försöker bilen backa, men kommer inte heller nån vart.

Echo kastar sig in i strid med männen som står mellan henne och bilen och har snabbt fått ner två utav dem innan en får in en träff med en batong. Det visar sig vara inte en vanlig batong utan en Stun Baton som levererar en riktigt ordenlig stöt. Hennes rustning hade skyddat en del, men dessvärre för henne så får mannen in en träff mot huvudet och elektriciteten strömmar fritt genom hennes kropp. Hon rycker till och skakar och hör som i en dröm hur Jake säger åt männen att släppa sina vapen, vilket de också uppenbarligen gör. Hon märker det för att strömmen genom henne försvinner och även om hon inte mår helt bra så är det bättre och kan reagera och klipper till en av dem innan han hinner göra nåt mer.

Hon är precis på väg att vända sig om mot den fjärde och sista mannen när hon inser att bildörrarna måste ha öppnats medan hon var chockad och att nån skjuter på henne. Hon försöker komma undan men misslyckas och hinner tänka att det inte känns som kulor som träffar henne innan allt blir svart.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s