Kapitel 42 – Ett samtal

”Sådär. Vi ska åka till Hollywood Simsense Entertainments och förhoppningsvis är både Evan och Tony där när vi kommer dit. Jag tror jag vet hur vi kan klara av det här och överleva det hela. Och dessutom utan att hamna i skuld till maffian… förhoppningsvis.”

Hon tar täten ut ur huset och går ut på gatan. När de kommer ut så ser de en grupp står en bit ifrån dem på andra sidan gatan. Hon ser ganska snart att det är medlemmar ur det lokala gänget The Somethings och innan Echo eller Jake har hunnit sätta sig på bågen så inser hon att hennes gamla ragg Spazz är med i gruppen. Ungefär samtidigt som hon får syn på honom så får han syn på henne. Han lösgör sig från gruppen och halvjoggar över till henne.

”Wazup, snygging?” frågar han och ger henne en kram ”Jag har inte sett dig på länge och” han lösgör sig och tittar på henne uppifrån och ner och sen upp igen ”och jag skulle gärna… träffa dig nån gång igen.”

Hon skrattar högt innan hon svarar ”Skulle gärna hänga med dig igen också, men just nu är det fullt ös.”

”Du ser lite sliten ut. Är det problem?”

”Det kan man säga” säger hon och suckar lite

”Hey… säg bara vem där är som jävlas med dig så fixar jag och polarna det” säger han med ett stort och brett leende.

”Tack för erbjudandet, men när brukar jag behöva eller vilja ha nån som hjälper mig?”

Han skakar på huvudet ”Det är det enda felet med dig, chika. Att du inte kan låta nån annan hjälpa dig. Att du alltid ska vara så jävla självständig.”

”Alla kan vi inte vara perfekta som du, Spazz” säger hon med ett leende

”Sant, sant. Det är en tung börda att bära” svarar Spazz och ler tillbaka innan han släpper det och blir allvarlig. ”Men jag menar allvar. Behöver du hjälp så säg till.”

”Jag vet att du menar allvar, men det här är mitt bekymmer och jag vill inte dra in fler i det.” säger hon och släpper också sitt leende.

”Du drar inte in nån i det. Det här är vårt område och vi tar hand om våra egna. Du vet att vi inte är som andra gäng.”

”Jag vet, och det är därför jag tycker om er så mycket. Apropå det – vad håller ni på med just nu?” frågar hon i ett försök att styra om samtalet.

”Äh… inget särskilt. Vi skulle träffa nån skum snubbe som typ är med i gänget. Jag har faktiskt aldrig träffat honom, men han ska tydligen vara magiker och ska ha varit med och startat upp gänget.”

”Va? Det där har jag inte hört nåt om.”

”Näh, eller hur. Vi brukar inte prata så mycket om det. Bland annat för att det ger oss en extra edge. Han håller på och tränar folk i gänget som har talang och så… men han vill tydligen inte vara ledare för gänget, för det har han undvikit.” Spazz pekar bakom ryggen på Echo ”Och när man talar om trollen”

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s