Kapitel 43 – En schaman

Echo vänder sig om och ser en lång man komma gående. Han är över två meter lång och längre än vad hon är. Han är ganska muskulös och har långt svart hår som hänger ner. Han är klädd i svarta läderbyxor och har en svart läderrock som är öppen så man ser att han under den inte har nåt på sig. Han går ganska raskt och är snart framme vid Spazz, Echo och Jake. När han är närmre så ser han helt klart indiansk ut och har mörka och genomträngande ögon.

Han nickar lätt åt Spazz innan han på bra engelska, men med nån form accent säger han ”Hej Spazz.” sen vänder han sig mot Echo och Jake ”Jag utgår ifrån att ni inte är med i The Somethings”

”Mycket riktigt” svarar Echo ”Jag bara råkar känna Spazz här sen tidigare”

”Mmm… jag förstår. Om ni två” han nickar mot Echo och Jake ”ursäktar oss så har vi saker att göra”

”Absolut” svarar Echo innan Spazz bryter in ”Hey! Dances här kanske kan hjälpa dig med ditt problem? Du är ju nästan en i gänget jue…”

Mannen som uppenbarligen heter Dances vänder sig om mot Echo, lyfter ena ögonbrynet och säger ”Problem?”

”Äh… det… Det är mitt privata problem som jag har försökt att hålla Spazz utanför, men han envisas med att försöka hjälpa mig.” svarar hon

”Det är ju bara för att du är så jävla envis och vägrar ta emot nån hjälp” bryter Spazz in med innan Dances håller upp en hand för att tysta honom.

”Är det stora problem du har?” frågar han Echo som ser ner i marken. ”Jag förstår fortsätter han. Om du inte vill blanda in oss så ska vi inte göra det, men Spazz har rätt i att vi tar hand om våra egna. Låt mig i alla fall få göra en tjänst åt dig” säger han och sträcker fram sina händer med handflatorna uppåt. ”Ta tag i mina händer”

Hon tittar misstänksamt på Spazz som nickar innan hon sträcker fram händerna och lägger sina händer i Dances.

”Bra. Stå still nu och säg inget” säger han innan han börjar sjunga nån sorts sång på ett språk som Echo inte känner igen. Han gör så för ett bra tag och Echo får rysningar längst med kroppen. Till slut så slutar han sjunga och öppnar ögonen och tittar på henne och säger ”Var lugn. Om du följer din planerade väg så kommer Yakuzan att lämna er ifred sen.”

Hon tittar med förvånade ögon på Dances och drar tillbaka sina händer från hans ”Hur… Hur?”

”Jag har förmågan att tyda framtiden” svarar han på hennes outtalade fråga ”När allt det här är över så föreslår jag att du och din vän kommer och besöker mig. Speciellt din vän, han som inte är här nu. Han behöver få veta saker om sig själv. Prata med Spazz så visar han dig vägen till mig” avslutar han innan han vänder sig om och går bort mot gruppen som står på andra sidan vägen.

”Visst sa jag att han var konstig” säger Spazz och Echo nickar instämmande. ”Ja, ja. Jag behöver gå nu. Lycka till och om det är nåt så hör av dig!” avslutar Spazz innan han börjar halvjogga efter Dances.

Echo vänder sig mot Jake och de står tyst och bara tittar på varandra ett tag.

”Vad i helvete var det där?” frågar Jake

”Uppenbarligen kan han se in i framtiden. Och jag sa ju att jag hade en plan för att klara av det här” säger Echo och ler. ”Men från och med nu så gör du som jag säger. Deal?”

”Fine. Deal. Men jag kommer protestera om jag tycker att du gör nåt dumt. Deal?”

”Ja, ja. Whatever. Nu vet jag att det här kommer att funka. Kom igen. Hoppa upp på bågen så sticker vi härifrån innan han gör nåt mer spooky.”

De sätter sig bägge på bågen och kör därifrån i långsam fart. När de åker förbi gänget så vinkar Spazz och Dances nickar och ler åt dem innan han vänder sig om mot gruppen igen.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s