Kapitel 46 – Ett möte

De sitter ett tag i tysthet, men sen tar både Jake och Echo och lägger sig i sofforna och sover lite medan Evan får flytta på sig till fåtöljen. Efter ungefär två timmar så öppnas dörren igen och in kommer en uppenbar livvakt tätt följd av Tony, en kvinna som ser ut att vara runt 25 och en man i medelåldern. Efter dessa två så kommer ytterligare två livvakter. Vid det här laget så har Jake vaknat och passat på och ätit lite, men Echo ligger fortfarande och sover när dörren öppnas.

Åratal av att ha varit både rebell och runner har tränat hennes instinkter och reflexer så när dörren öppnas är hon klarvaken  och uppe inom några få sekunder. När hon hastigt reser sig upp ur soffan så reagerar alla tre livvakterna med att genast dra vapen, men Tony lugnar ner dem och när Echo har satt sig ner i soffan igen så stoppar de undan sina vapen. Tony, den unga kvinnan och mannen i medelåldern går fram till soffgruppen och sätter sig alla i en soffa medan en livvakt står kvar vid dörren och de andra två ställer sig vid soffan.

Echo kan se att Evans ögon har blivit stora och så även Jakes, men hon förstår inte riktigt varför och sitter och väntar på att nån ska säga nåt.

Tony harklar sig och säger sen. ”Låt mig få introducera folk. Vid köket där borta har vi Jake, en kollega sen många år tillbaka. Och det här är Jakes vänner och arbetspartners Echo och Iceman. Jake, Echo, Iceman – möt Dona Rowena O’Malley och Saturn” och nu förstår Echo varför Jake och Evan reagerade som de gjorde och hon svär tyst för sig själv innan hon strax efter Jake och Evan böjer huvudet och säger ”Det är en ära att träffas.”

Både Rowena och Saturn tittar noga på dem alla tre innan Rowena börjar prata ”Tony här har informerat oss om vad som har hänt er de senaste tjugofyra timmarna. Jag antar att ni känner till inte bara situationen mellan maffian och yakuzan utan även situationen inom maffian” frågar hon och de alla nickar.

”Bra. Då behöver jag inte ödsla tid på att förklara detta. Jag beklagar att ni har blivit indragna i det här, men efter att ha diskuterat saker med Saturn och Tony så har vi kommit fram till en lösning som borde göra alla inblandade nöjda… förutom yakuzan så klart” säger hon och ler iskallt.

Hon vinkar med ena handen och alla tre livvakterna går ut ur rummet och stänger dörren bakom sig. Tony tar fram en white noise generator som han slår på och placerar på bordet medan Saturn ställer sig upp och verkar inspektera rummet. När han har svept ordentligt genom rummet så vänder han sig mor Rowena och nickar och hon börjar prata igen.

”Efter att ha skapat en dubblett av sigillet som Shotozumi använde sig av så har vi öppnat meddelandet och som jag befarade så föreslår han en tillfällig allians mellan Yakuzan och Finniganfamiljen. Han vill ha delar av Tacoma i utbyte mot att han slutar anfalla platser som tillhör Finnigan och enbart fokuserar på de platser som vi O’Malleys har under kontroll. En sån allians mellan Yakuzan och Finnigans är så klart inte något vi kan tillåta eftersom det skulle ge makten till Finnigans och dessutom försvaga maffian i hela Seattle. Så… Vi har som sagt diskuterat saken med varandra och har kommit fram till en lösning. I utbyte mot att vi tar ut er cranial bomb och förklarar för yakuzan att om ni dör så kommer vi att hämnas så får ni leverera ett meddelande till Mary Finnigan.”

Echo, Evan och Jake tittar lätt förvånat på varandra.

”Ni menar att vi ska lämna meddelandet i alla fall?” frågar Evan.

”Var inte dum! Så klart att ni inte ska lämna det meddelandet. Medan vi håller på och pratar så skriver vi ett nytt meddelande som ni ska lämna till Mary Finnigan. Men…” hon sänker sin röst ”Det är ett meddelande som Mary aldrig kommer att få läsa eftersom att ni kommer att döda henne.”

”Va?!” utbrister Echo ”Du kan inte mena allvar?! Ska vi döda en av de mäktigaste i maffian?! Kommer inte vi få maffian efter oss då?!”

Rowena skakar på huvudet ”Vi håller på att skriva om meddelandet och gör det till en dödshälsning från Shotozumi som förklarar att hon är det största hotet mot honom och att han därför har fått henne dödad. Ni förstår.” hon lägger armarna i kors ”Större delen av Finniganfamiljen är lojal mot Mary och Jimmy Mac och därför har vi väldigt, väldigt svårt att slå ut henne. Men om vi slår ut henne och får det att se ut som att yakuzan gjorde det så har vi dels stärkt O’Malleys position samtidigt som Jimmy Mac lär bli så pass satt ur spel att han kommer sluta tänka på att ta makten över maffian och kommer att fokusera på att hämnas på Shotozumi. O’Malley behåller makten och slipper slåss ett tvåfrontskrig medan det istället blir Yakuzan som får göra det om vi ger lite tips till de Seoulpa Rings som fortfarande finns kvar i stan. Och ni blir av med era cranial bombs och hamnar under mitt, Saturns och Tonys skydd.”

”Och allt vi behöver göra är att slå ut en kvinna som överlevt minst två stycken mordförsök redan” säger Echo

Rowena ler ett snett leende. ”Precis.”

”En picknick i parken”

”Såhär. Med tanke på den skicklighet ni har uppvisat hittills så har jag all tro till era förmågor att handskas med det här. Ni har visat att ni kan ta hand om er i en strid samtidigt som ni har visat att ni kan prata er ur många situationer, vilket gör att ni borde kunna komma åt Mary, döda henne och ta er därifrån. Dessutom så ser ni tre inte ut som några som kan vara särskilt farliga och de kommer att underskatta er och därför låta er träffa Mary – ingen tror att ni kan slå ut hennes livvakter och döda henne. Och ärligt talat, så har ni inte så mycket val. Ni har ingen chans att göra som Yakuzan vill och om ni vill ha vår hjälp att ta bort bomberna och skydda er från yakuzan efteråt så måste ni göra det här.”

Echo hänger med huvudet, suckar uppgivet och säger lågmält ”Jag vet”

”Så vi har en överenskommelse?” frågar Rowena

”Ja. Vi har en överenskommelse.” svarar Echo

”Bra.” säger Rowena och reser sig upp. ”Ni kommer att få den informationen som ni behöver för att klara av uppdraget när alla detaljer är klara. Det var trevligt att träffas” avslutar hon med innan hon går därifrån med Saturn i tätt följd.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s