Kapitel 50 – En förklaring

Han tittar på Jake ”Hur mycket har du berättat om hur Gianellifamiljen fungerar?” frågar han.

”Inte så mycket. Pratade med om Finnigans och O’Malleys.”

Tony nickar. ”Bra, bra. Men nu är det dags att ni får veta lite mer” det sista säger han vänd åt Echo och Evan.

”Såhär. När Maurice ”The Butcher” Bigio dog so absorberades det som blev kvar av Bigiofamiljen in i Gianellifamiljen så vi blev större och blev en egen familj som styr i Seattle. Vi Gianellis är, precis som O’Malleys, nytänkare och vågar pröva nya saker, men det är inte tyvärr inte Bigios. Bigios är istället av det gamla gardet som inte tycker att man ska ha in metas, kvinnor och magi i organisationen och har alltså mycket mer gemensamt med Finnigans än med Gianellis. Det gör att många av Bigiofamiljen sympatiserar och samarbetar mer med Finnigans än med Gianelli. Tyvärr.” här suckar Tony ganska djupt.

”Det som kommer härnäst är verkligen topphemligt och jag litar på att ni håller tyst om det här när uppdraget är över… Annars tvingas jag vidta åtgärder.”

Alla tre nickar och Tony fortsätter.

”Det är nämligen så att jag har en man på insidan hos Bigios. Det är Patrick Bigio och som ni hör på namnet så är han född och uppvuxen som en Bigio, men han delar inte deras värderingar. Han tycker nämligen att vi behöver metas, kvinnor och magiker för att kunna ha en chans mot yakuzan. Jag vet inte om ni vet det, men de senaste tjugo åren eller nåt sånt så har Yakuzan varit starkare än Maffian i Seattle och det tycker vi inte om. Det är därför de här interna stridigheterna är så kontraproduktiva. Var var jag? Jo! Patrick!”

Han tar en klunk vatten till innan han fortsätter. ”Ursäkta, ursäkta. Jag blir så lätt torr i halsen. Patrick var det ja. Joo… trots att han är en Bigio så har han svurit lojalitet till mig – till mig personligen. För att han tycker att vi måste anpassa oss efter det nya som gäller. Så. Patrick kommer att vara er cover och kommer att hjälpa till med att få ut er från det här stället. Ni kommer att möta honom snart och han kommer att köra er till Magnolia och till Mary Finnigans hus. Storyn som han kommer att dra, och som jag förväntar mig att ni stödjer, är att ni tre var på väg för att träffa mig för att via mig få tag på Mary eftersom ni inte förstår den interna maffiapolitiken så bra. Men! Han fick reda på det innan ni kunde träffa mig, fick tag på er och förklarade läget. När ni visste hur det låg till så hängde ni med honom och han lyckades smuggla ut er från den här kåken utan att ni hade träffat mig.”

Echo börjar säga nåt och han höjer sin högra hand. ”Jag vet vad ni kommer att säga, men det är ingen fara. När vi är klara här så kommer vi påbörja en total kommunikationsblackout från den här kåken. Inget meddelande kommer att komma ut eller in och ingen kommer att få lämna byggnaden. De som ska möta upp er efteråt har redan fått sina instruktioner och är män som jag litar på till fullo. Förutom de tre och Patrick så är det ingen som känner till detaljerna. Inte ens Rowena eller Saturn. Så oroa er inte.”

”I alla fall. Patrick kommer att ta med er till Mary och när ni släpps in så kommer ni att bli genomsökta och i princip all er utrustning förutom meddelandet lär konfiskeras.”

”Så du menar att vi blir av med våra saker?!” utbrister Evan

”Det är ingen fara. Vi kommer att kompensera er för det” svarar Tony

”Apropå kompensation” bryter Echo in ”Jag antar att vi fortfarande ska få betalt för runnet som vi gjorde åt er?”

”Absolut, absolut. Och jag lägger nog in en liten bonus på det, förutsatt att ni tar hand om Mary så klart” säger Tony med ett leende.

”Jo. Ni kommer som sagt att ersättas för den utrustning som ni blir av med och”

”Vänta här nu lite” bryter Evan in igen ”Är det inte bättre att vi får lite standardutrustning av er och sen får vi behålla vår gamla utrustning. Jag har massa specialmodifikationer på min som inte är så lätta att fixa.”

Tony sitter tyst ett litet tag innan han säger ”Tja… såhär. Antingen så får ni lite grejer av oss innan ni sticker och då får ni tillbaka er utrustning som den var innan, eller… eller så tar ni med er den utrustningen som ni hade med er och när vi är klara med det hela så ersätter jag er för dubbla dess värde. Och detta är alltså utöver det ni ska få av mig för att ni har gjort runnet och en bonus jag har tänkt ge er.”

Evan och Echo tittar på varandra, vänder sig mot Tony och säger ”Vi tar med oss vår egna utrustning”

Det får Tony att le stort och säga ”Det var väl det jag trodde. Så… har ni några fler frågor?”

”Hmm…” säger Echo. ”Vi kommer alltså att genomsökas när vi kommer det, de kommer att ta våra saker och sen kommer vi att föras till Mary Finnigan och ha meddelandet med oss, eller hur?”

”Ja.”

”Jag sa inget när Rowena var här för… tja… du förstår säkert” och Tony nickar innan hon fortsätter ”Men… hon sa att vi skulle underskattas av dem. Att vi inte ser så farliga ut, men kommer inte de ha nån magiker på plats som ser att vi är physads och stoppa oss från att träffa henne?”

”Aha” säger Tony och ler stort ”En bra fråga… men du glömmer bort att de är traditionalister och föraktar magi. Jag vet att de vid enstaka tillfällen har använt sig av magi, men det har varit väldigt motvilligt och egentligen… har de inte riktigt varit medvetna om att de har gjort det. De har… låt oss säga en magisk person som de vänder sig till för hjälp med förbannelser och liknande. Men de tycker inte om magi och har ingen magiker på plats där. Det är ironiskt att just deras ovilja mot magi är det som hade kunnat rädda Mary den här gången” säger Tony och skrattar för sig själv.

”Och ärligt. Inte för att mena nåt illa, men ingen av er tre ser ut som en fighter. Ni är alla tre alldeles för taniga för det och ärligt talat – tar nån av er särskilt mycket i bänkpress eller liknande?”

Alla tre skakar på huvudet och Tony fortsätter med ”Precis!” Han pekar på Jake ”Du ser alldeles för oskyldig ut och förresten! Du borde verkligen se ut som en asiat den här gången. Det kommer att förstärka intrycket av att det är yakuzan som är inblandade i det här och de kommer att förvänta sig att du pratar då. Det blir jättebra. Lägg gärna på en lite japansk brytning och låtsas inte om att du kan italienska. Som sagt. Jake, du ser för oskyldig och tanig ut och om nån av dem ber dig att slå ett slag så kommer de att skratta ihjäl sig.”

Han pekar på Evan ”Och du… mamma mia. Du ser verkligen ut som en hacker och alla vet ju att hackers inte kan slåss för fem öre.” säger han och blinkar med ögat som inte är under bandage.

”Den som ser mest vältränad ut av er tre är du Echo, men du är en kvinna så det vet man ju att du inte kan slåss. Du kan ju absolut inte slåss hårt så varför skulle de oroa sig för dig?”

Echo muttrar nåt och säger sen ”Jag förstår vad du menar. Men de kommer få lära sig att ångra det.”

Tony ler stort ”Jag vet! Och det är det som är det roliga i det hela. Jag önskar nästan att jag kunde se hennes förvånade min när ni slår till”

Tony reser sig ur stolen. ”Sådär. Nu borde allt vara klart. Följer ni med mig för att hämta er utrustning och meddelandet är ni snälla?” säger han och börjar gå mot dörren.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s