Kapitel 51 – En introduktion

Echo, Jake och Evan följer efter Tony till en dörr en liten bit bort. Innanför finns ett litet rum med ett bord och på bordet ligger all deras utrustning. De tar några minuter på sig för att kolla igenom den och för att se till så att allt är där och fungerar som det ska innan de beger sig vidare.

Den här gången är det en lite längre promenad och de får åka hiss och gå en bit till innan de kommer till ett annat rum. Det här rummet är betydligt större och är en enda stor arbetsplats och en enda stor röra. Det ligger massvis med olika verktyg och datorer och annat i rummet, men det är ingen som är i det. Tony pekar mot en arbetsplats och Echo går och hämtar meddelandet som är förslutet med sigill. Hon lägger det i kuvertet och i behållaren precis som innan och sen går hon ut ur rummet tillsammans med de andra.

Tony visar sen vägen när till garaget där de ser en uppsjö med bilar och olika fordon bland annat både Evans och Echos bågar. Han leder dem till en flådig sportbil som Evan känner igen som en Eurocar Westwind 3K och lutad mot den står en man som ser ut att vara runt tretti år gammal. Han har en traditionell kostym på sig och har rött krulligt hår. När han får syn på dem så ställer han sig upp och kommer fram och hälsar.

”Hej. Jag heter Patrick Bigio och jag kommer att vara er chaufför för dagen. Tyvärr är limousinen på lagning så jag hoppas att ni nöjer er med en Eurocar Westwind 3K. Den har tyvärr begränsat med utrymme och inget spritskåp” säger han med ett leende.

Tony ler han också och säger ”Patrick har alltid skämtat en massa och vi brukar prata om att han kanske borde jobba med annat.”

”Men vad skulle min kära moder och fader säga då? De skulle ju skämmas ihjäl sig”

”Patrick. Det räcker. Det här är Echo, Evan och Jake” säger han och pekar på dem i turordning. ”Nu har ni träffats och ni vet alla vad som gäller och vad ni har att göra.

”Umm…” bryter Echo in med. ”Om vi hoppar ut genom fönstret, vad ska Patrick göra? Han var ju den som tog oss dit och han lär ju riskera att råka illa ut precis som vi. Jag kan inte tänka mig att Finnigans bara kommer att släppa iväg honom hursomhelst när vi är klara. Jag menar… kommer inte Patrick att råka illa ut när vi har gjort det vi har gjort och ska fly därifrån?”

”Ah” säger Tony ”Vi glömde visst att ta den lilla detaljen. Patrick kommer att vara kvar på tomten, men inte följa med er in. Om han lämnar tomten innan ni har gått in så kommer det vara misstänksamt. Om han följer med er in så måste ni slå ut honom också, och det riskerar att bli… jobbigt. Så han kommer att vara kvar i området och kommer tillhöra dem som jaga er efteråt. Så det skulle uppskattas om ni inte har ihjäl honom under jakten”

Tony vänder sig mot Patrick ”Och jag skulle lika så uppskatta om du inte hade ihjäl nån av dem under jakten heller”

”Ingen fara. Jag har inga planer på det.”

”Bra.” Tony nickar. ”Då så. Då har ni all information som ni behöver. Nu är det upp till er och lycka till” säger han innan han vänder om och börjar gå därifrån.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s