Kapitel 53 – En aktion

Hon plockar upp pistolen och gör sig redo och när hon öppnar dörren så sätter hon två snabba skott i huvudet på vakten. Det är en stor risk att skjuta mot huvudet, eftersom det är en mindre tavla och hon riskerar att missa, men hon vet att vakten har rustning på sig och även om pistolen är laddad med APDS ammunition så har hon helt enkelt inte råd att ta risken att han överlever de två skotten och hinner få iväg ett alarm.

Ljuddämparen på pistolen fungerar utmärkt och hon har tur – det var ingen i korridoren när hon sköt. Men hon vet att den turen inte kan hålla i sig och skyndar sig fram till dörrarna som leder till det kombinerade biblioteket och kontoret. Hon stannar upp en sekund och tänker tillbaka till vilken av vakterna det var som följde med henne till toaletten. Sen öppnar hon dörren och innan nån där inne hinner reagera så sätter hon två kulor i en av vakterna vid skrivbordet, som går ner, innan hon kastar pistolen till Evan och skriker ”Fånga!” innan hon vänder sig mot livvakten som stod kvar innanför dörren.

Den andra vakten vid skrivbordet börjar dra sitt vapen medan den vid dörren gör sig redo för att gå in i närstrid med Echo när Jake skriker nåt på vad som måste vara italienska. Hon vet inte om nån av dem verkligen gör det han sa åt dem att göra, men bägge två stannar upp i nån sekund eller två och det är allt Echo behöver för att få in en bra träff på vakten som står närmast. Han hade uppenbarligen inte räknat med att hon skulle slå så hårt för han flyger i backen, men rullar med fallet och är uppe på benen igen innan hon har hunnit följa upp anfallet.

Vid nästa anfall är han bättre förberedd även om hon märker att hennes första träff saktade ner honom något. Han är bra på närstrid, ungefär lika bra som Echo och hon är glad över att hon fick in sitt första slag så bra. För hon märker hur han saktas ner av det, men hon saktas ner av sina tidigare skador också – de har inte fått tid att läka och påverkar henne fortfarande. Hon hör oväsen som hon identifierar som kommandes från Evan, Jake och den sista vakten, men hon har inte tid att ta ögonen ifrån den som hon håller på att slåss mot. Att vända bort blicken i det här läget skulle kunna vara förödande. De fortsätter att utbyta slag och träffar och de får bägge två in varsin ganska bra träff, även om ingen av dem räcker till för att få omkull den andre.

Till slut så tröttnar Echo på utbytet av slag som inte leder nåt vart och lägger all kraft och energi i ett sista anfall och hon lyckas. Hon får in en träff på honom som får ner honom på knä och hon följer upp med ett slag mot ansiktet och hon hör hur skallen krossas och han går ner. Så snart hon har levererat det avslutande slaget så känner hon hur hon träffas av en kula i ena benet.

Hon tittar upp och ser Evan och Jake inblandade i närstrid med den vakten som var kvar, men hon ser hur mannen som hon satte två kulor i har ställt sig upp på knä och skjuter mot henne. Han avlossar ett andra skott innan hon hinner reagera, men som tur är så är han så pass skadad från de två kulorna som han tog att han missar henne. Hon är övertygad om att om han inte hade varit skadad så hade även det andra skottet träffat henne och det hade inte varit bra.

Hennes ben hugger till av smärta när hon sätter tyngd på det, men hon biter ihop och pressar undan den när hon kastar sig mot mannen som skjuter på henne. Innan hon har hunnit fram till honom så hinner han avlossa två skott till mot henne och precis som tidigare så träffar som tur var bara ett skott, men den här gången det andra. Hon känner hur kulan träffar sidan av huvudet och den första tanken som far igenom henne är ”Fan också! Mitt hår!” innan hon är framme och trycker in sin knytnäve i hans ansikte. Utan att tänka på varför så plockar hon upp hans pistol och när hon vänder sig om så ser hon att den sista vakten har precis fått ner både Evan och Jake på marken och har lyft sin pistol för att skjuta nån av dem.

Echo trycker av och det första skottet missar, men det andra träffar honom och när han rycker till av träffen så gör sabbar det hans sikte och gör att han precis missar att träffa Evan. Echo fortsätter att krama avtryckare tills magasinet är tomt och vakten får aldrig chansen att reagera och skjuta tillbaka utan segnar död ner långt innan magasinet är tomt.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s