Kapitel 56 – En tid i töcken

Echo ligger och funderar på hur hon kan få tag på glaset så hon kan få i sig mer vatten, när en hel drös med människor kommer in i rummet. Först går en äldre man med glasögon som hon inte känner igen, sen kommer Tony, Jake och Evan in i rummet.

De tre vinkar åt henne medan mannen går fram och börjar kolla på lite olika apparater som hon är inkopplad mot och frågar ”Hur mår du?”

”Ont” lyckas hon till slut kraxa fram och mannen nickar och svarar ”Bra, bra. Det betyder att allt är som det ska. Du har tagit massa skada, men om du har ont så ska du se att det blir bra. Du är ung och läker bra och smärtan innebär att du inte har fått några allvarligare komplikationer. Jag kommer ge dig lite mer mot smärtan och du kommer nog sova en del de närmaste dagarna” avslutar mannen innan han ändrar lite inställningar på maskinerna och sen går därifrån.

Tony kommer fram till sängen och säger ”Det är ingen fara. Du är hemma hos mig och får stanna här till dess att du mår bättre. Så slappna av och sov en massa” innan även han går därifrån.

Hon ser hur Evan är på väg fram, men innan han har hunnit fram till sängen så har hon somnat igen.

De närmaste dagarna är nästan som ett stort töcken. Hon minns att hon vaknar till flera gånger, men till en början så får hon så mycket smärtstillande att hon är väldigt groggy varje gång hon är vaken och det inte blir så mycket. Efter ett tag, och hon har ingen som helst aning om hur länge, så börjar den äldre mannen som tydligen är Tonys privata läkare att dra ner på hennes medicinering och då slutar världen vara ett så stort töcken. Visserligen innebär det att en del av smärtan kommer tillbaka, men inte lika ont som innan.

Strax efter att doktorn har dragit ner på Echos smärtstillande tillräckligt för att hon ska kunna fungera ganska normalt så kommer Evan och Jake in och sätter sig på varsin stol bredvid hennes säng.

”Så, hur mår du” frågar Evan

”Jodå, lite ont fortfarande men annars är det bra.” svarar Echo ”Förresten, jag fick aldrig reda på vad som hände efter att jag kastade mig själv ut genom fönstret. Nån som har lust att berätta?” frågar Echo.

”Tja… ” svarar Jake. ”Vi trillade alla i vattnet. Jag och Evan hamnade i före som du säkert minns och sen väntade vi på dig. Vi såg dig hoppa ut, men sen såg vi att det var nåt konstigt med dig redan när du föll. Du kom ner i vattnet och kom snabbt upp till ytan, men låg med ansiktet ner. Så vi simmade mot dig och lagom till att vi kom fram så dök det upp folk i fönstret och började skjuta på oss. Vi tog tag i dig och dök under vattenytan och höll oss där till slädarna kom. De plockade upp oss och gav mig och Evan syre, men det gick inte så bra för dig. De där apparaterna förväntar sig att man andas av sig självt så vi åkte bara en liten bit innan vi fick åka i land och se till så att du andades ordentligt. Du hade visst fått in lite vatten i lungorna när du slog i vattnet. När vi hade fått igång andningen igen så fick vi använda slädarna för att ta oss vidare till platsen där vi hämtades upp med bil. Bilen körde oss till en sunkig liten lägenhet där vi gav dig första hjälpen eftersom vi var rädda att du skulle dö. Redan innan vi kom dit så fanns Rowenas folk på plats för att operera bort bomberna som vi hade vi skallen och när det var gjort så stack de och vi fick vänta in Tony.”

”Det tog nån timme innan Tony hörde av sig och sen kom en bil och plockade upp oss och körde oss hit där Tonys läkare genast började ta hand om dig. Det var runt fyra dar sen och efter att han tog hand om dig så tog han en titt på mig och Evan. Jag har alltid läkt väldigt snabbt så han behövde inte sköta mig så mycket och sen har han tagit hand om Evan också, men den mesta tiden har gått åt till att se till att du mår bättre. Du tog tydligen en hel del stryk där på slutet.”

Echo skrattar lite lätt, vilket gör jävligt ont och säger ”Tacka fan för det. Jag tog hand om fyra vakter i princip helt själv. Men ni var bra distraktioner och det tackar jag för” med ett leende.

”Stora ord från nån som inte ens kan simma” svarar Jake och Echo småblänger på honom innan hon frågar ”Så hur gick det med det hela? Funkade planen som det skulle?”

”Tja…” börjar Jake ”Nu får vi ju inte så mycket information som vi skulle vilja. Även om vi är hemma hos Tony och har en del information så vill de gärna hålla oss utanför det här nu. Vi vet tillräckligt mycket för att de inte ska vilja ge oss mer info, om man säger så. Men… Evan här har använt sig av matrisen för att ta reda på vad som har hänt medan vi har *haft semester* här hos Tony. Så varför berättar inte du vad du vet, Evan” säger Jake

”Förresten” bryter Echo in. ”Sorry, men när jag och Jake var tillfångatagna av yakuzan så råkade jag av misstag berätta att du heter Evan. Det var inte meningen. Jag var för groggy och borta helt enkelt” säger Echo vänt mot Evan.

Han nickar ”Jag är inte överlycklig över att han vet vad jag heter, men det är okej. Det är sånt som kommer ut emellanåt och med tanke på vad vi har fått veta om honom så…” svarar Evan med ett snett leende. ”I alla fall så har jag fått reda på en del av vad som har hänt. ShadowSea och JackPoint tillsammans med de vanliga nyheterna är väldigt bra informationskällor” fortsätter Evan

”Och så har Tony berättat lite för mig som jag har delat med mig av” bryter Jake in ”så vi får en lite bättre bild av vad som händer.

”Precis” nickar Evan igen ”Det första vi vet är att planen inte gick riktigt som planerat… eller… jag undrar om inte Tony misstänkte att det kunde gå så här. Patrick Bigio är död i alla fall. Jimmy Mac Finnigan blev rosenrasande när han fick veta att Mary Finnigan hade blivit dödad och det första han gjorde var att ta en pistol från en av sina livvakter och skuta Patrick med ett antal skott så han dog.”

”Crap” bryter Echo in ”Jag gillade honom. Han hade humor och verkade trevlig”

”Mmm…” fortsätter Evan. ”Men Jimmy Mac var inte så glad på honom och tja… nu är det för sent att göra nåt åt. Men det som är bra är att när Jimmy Mac sen hittade brevet från Hanzo Shotozumi så blev han ännu mer rosenrasande och sket fullständigt i oss utan ville istället ha Shotozumis huvud på ett fat. Det har lett till att Finnigandelen av Finniganfamiljen nästan helt har riktat sina resurser mot Shotozumis del av yakuzan. Och det har haft flera olika konsekvenser med sig.”

”Det första som har hänt som inte riktigt har med kriget mellan maffian och yakuzan att göra är att eftersom du var en physad som lyckades ta dig in och besegra vakter i närstrid så har flera av de gamla gardet börjar svänga i frågan om magi i alla fall och eventuellt också metas och kvinnor. Men på magidelen så har de i alla fall börjat byta åsikt och jag tror att Rowenas nytänkande fraktion kommer att bli starkare den närmaste tiden. Speciellt eftersom hon har använt det faktum att Jimmy Mac är distraherad av Shotozumi för att stärka sin position och hon har dessutom gjort Saturn till sin consigliere. Hon har nu alltså en magiker som rådgivare och det om något borde visa resten av maffian att det nya är här för att stanna.”

”Så en kvinna och en magiker har de två främsta positionerna i maffian i Seattle” säger Echo och ler ”I kinda like it.”

”Misstänkte det” säger Evan med ett litet leende. ”De interna stridigheterna inom maffian är i princip över, i alla fall för den här gången. Men de är fortfarande i krig med Yakuzan. Men det är här det börjar bli intressant. Även om det rent tekniskt sätt är så att hela yakuzan och hela maffian är i krig med varandra så… så är verkligheten en annan. De delar av maffian som inte tillhör Jimmy Mac har i princip slutat slåss med yakuzan och försöker istället roffa åt sig marknadsandelar i staden. Och det verkar som att yakuzan har interna slitningar och inte är så enig som Shotozumi skulle vilja att vi tror. För medan Shotozumi är fullt upptagen med att slåss med Jimmy Mac så håller de andra delarna av yakuzan på att stärka sina positioner precis som de andra delarna av maffian.”

”Huh… intressant.” säger Echo ”Så du menar att de delarna av yakuzan försöker bli starkare på Shotozumis bekostnad?”

”Jupp, precis. Och jag kan inte tänka mig att Shotozumi kommer att vara så himla nöjd med det, men det är knappast vårt bekymmer. Och utöver det så har Triaderna, Seoulpa Rings och Vory v Zakone passat på att ge sig in i striden och håller på och försöker ta marknadsandelar av både Shotozumi och Jimmy Mac, men de fokuserar mest på Shotozumi. Eller… det gör i alla fall Triaderna och Seoulpa Rings eftersom de rör sig i liknande områden och eftersom att Seoulpa Rings hatar Yakuzan. Vory v Zakone slår lite mer godtyckligt åt bägge hållen, men det har inte varit allt för mycket bråk även om de så klart har bidragit till att göra mer.”

”Men jag förstår inte en sak” säger Echo ”Borde inte Shotozumi förstå att nån från maffian fick tag på oss och gav oss i uppdrag att mörda Mary och borde inte Rowena vara den lämpligaste måltavlan?”

”Joo…” säger Jake ”Men vad ska han göra åt det? Försöka få Jimmy Mac att lugna ner sig? Lycka till. Men ja… det här lär bara hålla på i max nån vecka till skulle jag tro. Sen borde Jimmy Mac ha lugnat ner sig tillräckligt för att inse att det antagligen inte var Shotozumi som hade ihjäl Mary utan snarare Rowena, men vid det laget så kommer det att vara för sent. Då kommer Rowena att ha lyckats stabilisera sin organisation och Jimmy Mac kommer inte att kunna utmana henne på åtminstone några år till. Och den striden hoppas jag att vi slipper bli inblandade i” säger Jake med ett leende.

”Det är du inte ensam om, kan jag lova” säger Echo. ”Och då kommer ingen att vara intresserad av att komma åt oss?”

”Precis. Vi är inhyrda muskler och du vet ju själv att det egentligen är ointressant att komma åt dessa. De som är intressanta är de som ger ordern. Plus att vi då står under Tonys beskydd, vilket ju bara gör det tydligare att det var en hit inifrån maffian. Men det är inte vårt problem utan Tonys eller Rowenas.”

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s