Kapitel 57 – Ett bra möte

De närmste dagarna tillbringar de i lugn och ro i Tony hus och väntar på att Echo ska läka upp sig. Hon blev betydligt mer skadad i striden än vare sig Evan och Jake och även om hon får bra läkarvård och även om läkarkunskapen år 2072 är väldigt bra så försenas hennes process av att hon är magiker, eftersom magiker är svårare att behandla, och eftersom hon har cyber då cyber gör att kroppen läker långsammare.

Några dagar senare så sitter de alla samlade i på Tonys kontor. Tony har inte längre några bandage, men har en lapp för ögat eftersom det behöver vila för att återhämta sig ordentligt. Jake och Evan är också bandagefria, men Echo har en del plåster och bandage på lite olika platser på kroppen för att hjälpa kroppen att läka bättre.

”Välkomna, välkomna go vänner” börjar Tony ”Jag kallade in er hit för att jag vill prata om er ersättning. Jag lovade att ni skulle få betalt när det hela var över och jag tänkte att vi kunde passa på och prata om det medan ni är kvar hos mig som mina gäster.”

”Det låter som en bra idé” säger Echo

”Bra, bra” säger Tony och nickar. ”Då ska vi se. Uppdraget ni hyrdes för skulle ge er 30 000 NuYen fick jag reda på efter mötet. Jag hade ju velat ge er 50 000 i företagsscript, men det ville ni tydligen inte ha. 30 000 NuYen för hela teamet och ytterligare 10 000 NuYen per person om ni slog till mot spelhålan. Det skulle bli totalt 70 000 NuYen för hela teamet, men ni fick också en 10 000 NuYen i förskott, vilket gör summan till 60k. Sen fick ni lite förstörd utrustning och jag sa att jag skulle ersätta er för den och att ni skulle få lite extra för att ni drogs in i det här. Så vad sägs om att jag rundar av det till 100 000 NuYen som ni får dela på?”

Jake nickar, Evan ser ganska tacksam ut men Echo utbrister ”Så fan heller!” och får förvånade blickar från alla andra tre.

Hon tittar på Tony, bugar och säger ”Förlåt. Jag menar ingen respektlöshet, men… Såhär. Vi skulle ha 60k, det säger du själv. Lägg till den utrustning som jag och Evan måste ersätta så är vi uppe i… tja… kanske 80k totalt. Det betyder att vi tre tog ett wetwork uppdrag på att slå ut en av de mäktigaste personerna inom maffian i Seattle för 20k? Inte en chans. Bättre än så kan du. Speciellt med tanke på att Icemans bil står kvar ute i Tacoma och vi vet inte i vilket skick den är i eller om vi ens kan bärga den.”

Han tittar tyst på Echo en lång stund innan han nickar och säger ”Du har rätt. Nu var visserligen en del av betalningen att vi tog ut era bomber, men ändå. Vi kan betala mer för ett väl utfört uppdrag. Så… vad säger ni om 150k totalt att dela på? Det ger er 50k per person att göra som ni vill med och det borde mer än väl täcka bägge uppdragen. I alla fall med åtanke att vi har opererat bort bomberna och att ni står under vårt beskydd mot andra i maffian och mot yakuzan. Apropå fordon så kommer vi har era två motorcyklar levererade hem till er tillsammans med er, men ja… mycket riktigt så är bilen som står i Tacoma ert eget ansvar.”

Echo nickar och ser nöjd ut. ”Det är en mycket bättre summa som jag med glädje kan acceptera”

”Då så” säger Tony och knappar lite. ”Jag har nu överfört 50k till var och en av er och med det så hoppas jag att ni ursäktar mig. Det står en bil utanför som väntar på att ta er hem och jag önskar er alla en trevlig fortsatt dag”.

De reser sig alla tre upp, bugar och går därifrån och ut till den väntande limousinen och transportbilen som gör dem hem.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s