Vi är awesome!

Det slutgiltiga valresultatet blir inte klart förrän på onsdag när alla sena förtidsröster har räknats (de flesta förtidsrösterna har redan räknats, men inte alla), men vi kan redan nu se att resultatet inte blev det vi hade hoppats på eller ens förväntat oss.

Även om det så klart är trist så är det viktigt att komma ihåg att det här inte betyder total undergång. Politik är ett långsiktigt arbete och nu har vi gott om tid på oss till nästa val.

Det jag tycker är väldigt viktigt att komma ihåg är att vi är helt awesome!

Den här valrörelsen har våra aktivister varit helt makalösa. Vi har ur organisationssynpunkt gjort ett bättre val än nånsin tidigare. Vi har haft mer aktivitet och för att ge lite siffror så beställde vi i år in 1,6 miljoner flygblad och utöver det massa foldrar och affischer. Foldrarna fick vi ransonera på slutet och vi fick ut kanske runt 1,4 miljoner flygblad.

Vi har aldrig tidigare i vår historia haft en så aktiv valrörelse och jag vill få rikta ett stort tack till alla aktivister som har slitit och kämpat den här valkampanjen. Det är ni som är partiet och jag känner mig stolt över att vara del av en sån organisation.

Men det är inte bara därför som vi alla är awesome!

Något som är väldigt lätt att glömma bort en dag som denna är att vi redan har haft en massa påverkan!

Christian har gjort ett hästjobb i EU och lyckades med det ingen trodde var möjligt – han gjorde telekompaketet helt tandlöst när det gällde våra frågor. Det arbete han har gjort där har varit otroligt viktigt och har redan gett en massa resultat.

Tack vare oss finns det nu ett starkt Piratparti i Tyskland och de växer och får mer och mer påverkan på politiken.

När det gäller Sverige så har vi sett hur vissa lagförslag som drivits i andra länder inte ens har tagits upp här med motiveringar i stil med att ”det politiska läger gör att det inte går” och representanter för andra partier berättar att vi har gjort det lättare för dem att prata om ”vår” politik i det egna partiet.

Och det är också viktigt att komma ihåg. Vi vinner inte det här enbart genom att komma in i riksdagen – om ingen vill samarbeta med oss så är det dåligt. Vi måste påverka utifrån – som vi gjort. Men vi behöver också påverka de andra partierna så de tar till sig vår politik – och det har vi också gjort!

Utöver det så har vi också påverkat och fått upp transparens och öppenhet på dagordningen, precis som sociala medier och svärmarbete.

Vi som är mitt i det ser inte det själva, men vi har haft en mycket större påverkan på politiken än vad vi själva tror de senaste fyra åren. Vi kommer att fortsätta ha påverkan de närmaste fyra åren och vi ska passa på och ta den tiden och bygga och se till så att vi blir ännu bättre!

Pingat på Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Pirat. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vi är awesome!

 1. Pingback: Det är ingen kalkon, det är en Fenix | Anna Troberg

 2. Pingback: Låt oss se framåt! | Sagor från livbåten

 3. Dennis Nilsson skriver:

  Utmärkt talat. Politik är en långsiktig process.

  Likväl som Gutenbergs boktryckarkonsten förändrade världen, och gjorde den till en drägligare värld att leva i, så kommer den moderna boktryckarkonsten, d.v.s Internet att göra detsamma och i ännu större omfattning än när man bara kunde trycka sina tankar på papper.

  Vi befinner oss i början av den utvecklingen. Ibland behövs det ett steg bakåt för att vi, mänskligheten, skall ta två steg framåt.

  • Jan Lindgren skriver:

   Tackar. 🙂
   Det är så intressant för vi i internetgenerationen (där allt som är äldre än 5 minuter är gammalt) har en tendens att glömma bort hur långsiktigt politiken faktiskt funkar.

   Heh… väldigt bra och viktig poäng det. Ska komma ihåg det.

 4. Pingback: Tweets that mention Vi är awesome! « Jan "PiratJanne" Lindgren -- Topsy.com

 5. Sara skriver:

  (Till en början: ursäkta den pretentiösa tonen i följande kommentar!)

  Jag vill bara påminna om att era antagonister SD inte är sprillans nya utan har funnits i många år innan de tog sig in i finrummet. Ge inte upp bara för att det inte gått så bra i de första valen! Det är säkert många som stöder er, men som känner att det är bortkastat att rösta på ett parti som nog ändå inte kommer in i riksdagen. Därför tror jag att ni har större stöd än det verkar.

  Som en som ser er helt och hållet utifrån hoppas jag att ni nu gör allt för att göra er röst hörda i de frågor ni är bra på. Jag hoppas också att ni gör allt ni kan för att visa att ni är seriösa och att ni har viktiga frågor som måste tas på allvar. De gagnar ju ingen om folk tror att ni bara är ett gäng ungar som vill ha gratis musik, som de större partierna gärna vill få er att framstå som.

  Kul förresten att det verkar som att ni blir störst bland de övriga!

  Jobba på, jag är säker på att ni kommer att växa!

 6. Jan Lindgren skriver:

  Du har inget att be om ursäkt för. 🙂
  Ber om ursäkt om jag låter snarky eller nåt sånt – skyller det på sömnbrist. 😉 😀

  Mmm… jag funderade på att dra upp det, men valde med flit att inte nämna SD i min bloggpost. 😀
  Ville typ hålla kvar fokus på oss själva. Men du har en väldigt viktig poäng. Det tog många, många år för dem att komma in och vi är bara galna nog att tro att vi kan göra det mycket snabbare… kanske för att vi tycker att vi har mycket bättre politik. 😉 😀

  Jag träffade så sent som i torsdags en person som stödde oss helt ut, men eftersom vi inte skulle komma in så ville han inte rösta på oss. Jag sa själv hela tiden innan valet att om vi kunde särredovisas i en opinionsmätning innan valet så skulle vi komma in. Så jag håller med dig, men det känns väldigt bra att få höra det från en utom stående – man blir lätt inne i sin lilla värld… lite som en bubbla. 🙂

  Vi kommer att kämpa på med våra frågor, att se till så vi blir hörda och se till så att vi tas som ett seriöst alternativ. Jag hoppas dock att vi inte kommer sluta vara kaxiga bara för det. 😀

  Jupp! Nu är ju allt inte färdigräknat än, men den biten ser ju bra ut i alla fall. 🙂

  Tack! Det tror jag också! 🙂

 7. Pingback: Ett postivt budskap | Sagor från livbåten

 8. Pingback: Magnihasa: Tusen tack | Piratkopiering

 9. Pingback: Länkkärlek | Sanningen som jag ser den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s