Homofob=homosexuell?

Med tanke på det som har hänt i USA den senaste tiden så måste jag säga att den här bloggposten känns jävligt rätt i tiden.

För ett litet tag sen så läste jag en bok som jag hade fått låna av flickvännen. En mycket intressant och rolig bok som i ett stycke hänvisade till en annan bok… och mer specifikt till en del av en annan bok. Just nu sviker mig min Google-Fu och jag kan inte hitta nån gratisversion av boken, men den heter i alla fall The Sexual Spectrum: Exploring Human Diversity och är skriven av Olive Skene Johnson. Nu har jag faktiskt inte läst den boken och har inte kunnat verifiera det jag läste, men… I boken jag läste så stod nämligen följande (och ja, jag skrattade högt när jag läste det):

”I came across a tidbit in the book The Sexual Spectrum, by Dr. Olive Johsnon , that made me laugh when I read it, in part because it made me think about just how uncomfortable with homosexuality many men truly are. In 1996, psychologist Henry Adams and some of his colleagues from the University of Georgia investigated erotic arousal in a group of straight men who admitted that they had negative feelings toward homosexuals. The researchers compared these homophobic men to nonhomophobic ones – that is, men who said they had no negative feelings toward homosexuals. Both groups were shown sexually explicit videos of heterosexuals, lesbians, and gay men, while their penile arousal was measured by a plethysmograph. The results? Both groups of men were sexually aroused by videos of both straight and lesbian women, but only the homophobic men became aroused by male homosexual videos.”

Även om jag inte kan hitta just boken, så kan jag hitta lite mer om undersökningen som det pratas om på wikipedia.

Men det fick mig också att tänka en hel del. Jag vet inte hur det var för er, men när jag var i tonåren så var det en allmänt accepterad sanning i min umgängeskrets att just de killar som var mest homofobiska var det för att de hade nåt att dölja, för att de överkompenserade.

Och det fick mig att tänka på alla gånger som jag har läst om amerikanska män ute på högerkanten som har varit aktiva motståndare mot homosexuellas rättigheter och sen… sen har tidningarna upptäckt att de minsann har haft en liten boy toy…

Jag hade här tänkt googla fram en lista med massa namn, men nån har redan gjort det. En lista på tio namn finns här. Och som om det inte räcker så fanns den första träffen jag fick när jag googlade så klart inte med på listan. Så jag lägger till ett namn till i alla fall. 😀

George Rekers

Så… vad säger ni läsare? Är det så att många av de mest högljudda gaymoståndarna är det för att de försöker undertrycka sin egen homosexualitet?

Pingat på Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Homofob=homosexuell?

 1. Sara skriver:

  Den som sa’t, han va’t!

  Så sant, så sant…

 2. Drama Online skriver:

  Jo, men visst. Det händer att man undrar varför homofober är så gruvligt engagerade i frågan.

 3. Lania skriver:

  Haha! Där slog man huvudet på spiken! 😉

 4. Drama Online skriver:

  Du har fått cherry-on-top-award i min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s