Valberedningar och årsmöten

Så närmar sig årsmötet medlemsmötet igen och precis som förra året så blir det… intressant när det gäller valberedningen och styrelsen. Förra året satt jag i sagda valberedning och valde då att inte kommentera på det som hände då. Den här gången sitter jag inte i valberedningen, men förvänta er inte stort uttalande kring det som händer nu. Om du trodde det så måste jag göra dig besviken.

Jag tänker i dagsläget på den här bloggen inte propagera för om det ska vara gruppval eller personval till styrelsen, men jag har ett förslag att komma med.

Mitt förslag är att medlemsmötet som kommer att hållas ser till att verkligen bestämma sig för vad som ska hända till medlemsmötet våren 2012.

Att medlemsmötet bestämmer sig för om vi ska ha en valberedning eller inte och om mötet kommer fram till att vi ska ha en valberedning då också ger klara instruktioner till valberedningen om valet 2012 ska ske med gruppval, personval eller nåt annat.

Personligen skulle jag ju tycka att ifall vi får en valberedning så vore det jättebra med instruktioner om transparens kring valberedningens arbete.

Oavsett vad så vet jag att PP kommer överleva det som har hänt idag också och jag räknar kallt med att vi kommer att lära oss nåt till nästa gång och göra det än bättre då. 🙂

Pingat på Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Detta inlägg publicerades i Pirat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Valberedningar och årsmöten

 1. Henry Rouhivuori skriver:

  Höstmötet 2011 väljer förtroendeuppdragen för 2012.

  Hur som helst så ligger inte media på våra interna angelägenheter, då annars bryts medieskuggan som vi ligger i. Det vill inte media riskera. Så vi är inga clowner.

 2. Leif Ershag skriver:

  Styrelsen förbereder en proposition om transparens i valberedningens arbete, i likhet med det årsmötesbeslut som finns. Däremot så ansåg vi det olämpligt att lägga den direkt till sittande valberedning, då den är från styrelsen fristående och inte skall kunna påverkas av oss direkt.

  Därför finner vi det lämpligare att tolka årsmötesbeslutet såsom att vi lägger en förslag till kommande medlemsmöte om transparens i valberedningen.

  Leif Ershag
  Styrelsens sekreterare

 3. Pingback: Dags för en motion? | Sanningen som jag ser den

 4. Pingback: Valberedningens avhopp « Emil Isberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s