Frågor till HAX

Marit Deldén har idag kommit med lite ny information som jag finner oerhört intressant. Den handlar om hur många uppdrag som ledamöterna av 2010 års styrelse har tagit på sig.

Christian Engström har under 2010 inte tagit på sig ett enda uppdrag i styrelsen. Jag har full förståelse för att han som varandes i Bryssel under veckorna inte har tid att ta på sig uppdrag mellan styrelsemötena och tänker inte anklaga honom för att missköta sitt uppdrag i styrelsen.

Men det gör att jag känner att det blir än mer viktigt vilka vi i år väljer in i styrelsen, speciellt ifall motionen som avser minska styrelsen till bara nio personer går igenom. Om den skulle gå igenom så är det av yttersta vikt att vi får in personer i styrelsen som förutom att de är kompetenta även har den tid som krävs för att ta på sig de uppdrag som finns inom styrelsen och som behöver genomföras för att vi ska få en fungerande styrelse.

Med tanke på följande twitter från HAX:

Har just plöjt veckans 1200 osorterade mail. Pust. Ändå inte kollat alla bloggkommentarer än. Jag behöver en assistent… 😉

Så har jag därför ställt en fråga till HAX i hans utfrågningstråd på forumet, där jag undrar hur mycket tid han tror att han kommer att ha att ta på sig uppdrag som styrelseledamot. Jag känner att det är av stor vikt att vi har personer i styrelsen som verkligen har den tid som behövs för att göra ett bra styrelsearbete.

Jag tycker dessutom att det arbete HAX gör i Bryssel är så pass bra och viktigt att jag verkligen inte vill att han ska behöva ta tid från det för att sköta styrelsearbetet.

Jag har även ställ en ytterligare en fråga till HAX baserat på den här kommentaren där HAX skriver:

Man skulle löst kunna diskutera olika former av valsamverkan till exempel med Klassiskt Liberala Partiet, Junilistan, Liberaldemokraterna eller (c) under en ny ledare.

Den texten gjorde mig väldigt fundersam och jag postade följande fråga till HAX:

Vi har tidigare haft samarbete med Miljöpartiet när det gäller utläggning av valsedlar och om man ser till några av de partier som finns så kan man se att både Vänsterpartiet och Miljöpartiet har arbetat hårt i de frågor man kan kalla för ”våra” – de ordnade med minoritetsbordläggning både när det gällde FRA och DLD. Och när vi valde grupp i EU-parlamentet så valde vi att gå med i den gröna gruppen där Miljöpartiet sitter med.

Samtidigt så har Centern inte direkt utmärkt sig som stora förkämpar i våra frågor och är mest kända för att ha svikit många av sina väljare så grovt att de under lång tid framöver vägrar rösta på partiet.

Jag blir därför väldigt fundersam när jag ser din lista på möjliga samarbetspartners.

Varför är Vänsterpartiet och Miljöpartiet inte med för? Och varför är Centern med?

Jag är säker på att HAX har tänkt på de här frågorna och att han kommer att komma med bra svar på mina funderingar så jag slipper vara orolig.

Pingat på Intressant.
Andra bloggar om: , , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Frågor till HAX

  1. Pingback: Dilemmat med styrelsen « Full Mental Straightjacket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s