Seminarier hos kulturskaparna

Igår tillbringade jag hela eftermiddagen på två seminarier hos kulturskaparna. Det första hette ”Yttrandefrihet och upphovsrätt” och började med ett samtal med den iranska rapparen Gogha. Sen blev det en paneldiskussion med Kerstin Brunnberg, Jan Rosén, Mansour Hosseini och Andreas Ekström med Alfons Karabuda.

Det var ett intressant seminarium med en hel del intressanta poänger, men den övergripande känslan som jag har med mig från seminariet var hur överens panelen var om det mesta och det var ärligt talat aningen trist. Det blir mycket intressantare för publiken ifall panelen inte bara håller med varandra i 99% av tiden.

Då var seminarie två bättre på den punkten. Det seminariet hette ”Var finns framtidens intäkter för kulturskaparna?” och hade Cecilia Magnusson (m), Anna Steele Karlström (fp), Bengt Berg (v) och Agneta Börjesson (mp) i panelen med Elisabet Widlund som moderator.

Panelen var inte alls lika samstämmig i sina åsikter, vilket ledde till helt klart intressantare diskussioner och vad jag kände ett större intresse från publiken (eller så var det bara jag som tyckte den ;))

Det var så många frågor från publiken att jag inte hann ställa en imho väldigt intressant och relevant fråga.

Cecilia Magnusson uttryckte nämligen en åsikt om att den äldre generationen behövde lära den yngre generationen om vilka normer och regler som är rätt. Det hon syftande på då var ungas syn kring fildelning och upphovsrätt.

Det jag hade velat fråga henne om är ifall hon anser att det alltid är den äldre generationen som har ”rätt” normer och regler och vem som bestämmer nåt sånt. För om det alltid är den äldre generationens normer och regler som är rätt så skulle homosexualitet fortfarande vara olagligt, afroamerikaner skulle ha sin egen avdelning på bussen och kvinnor skulle inte ha rösträtt. Bara för att nämna några få normförändringar som i alla fall jag tycker är bra.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Flattr this

Detta inlägg publicerades i Pirat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Seminarier hos kulturskaparna

  1. Hanse skriver:

    ”Om stenåldersbarnen hade lytt sina föräldrar så hade vi forfarande bott i grottor.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s