En vecka i Almedalen

Sitter på båten på vägen hem och tänkte försöka göra nån form av sammanfattning. Jag har minst en post till med tankar kring Almedalen, men den kommer nästa vecka.

Det har varit en helt fantastisk vecka. Bara att få träffa såna underbara pirater som t.ex. Mackan och Emil (även om jag fortfarande är besviken över att de delade säng hela veckan och vägrade bjuda in mig… – å andra sidan har Anna varit min bitch i år, vilket har vägt upp det hela något 😉 ) gör mycket för humöret, men sen så har man alla seminarier och allt det andra till det.

Den här veckan hade jag i uppdrag att vara ambulerande pirat och hade som sån inget fokusområde. Det innebar helt enkelt att jag skulle hjälpa de andra piraterna med… olika saker. En sak som föll på mig var att filma och jag har både bambusrat och spelat in med vanlig kamera. Allt har inte lagts ut än, men det är på väg. Om jag åker med nästa år ska jag skaffa en extern mic till mobilen för bättre ljud.

Eftersom vi skulle rapportera så mycket som möjligt i år så tänkte jag att korta filmer var en bra idé – de gå mycket snabbare att spela in än att skriva ett blogginlägg och ger mer tid för de andra att gå på fler seminarier och mingel.

Det hela innebar dock att jag gick på färre seminarier och mingel än vad jag hade tänkt mig och även fick lite färre tillfällen att träffa folk som inte var pirater. Det var så klart trist, men jag är glad över att ha kunnat hjälpa de andra och jag hoppas det var uppskattat.

Eftersom jag inte har hunnit gå på jättemånga seminarier eller mingel har det varit extra trevligt med rapporter från andra pirater. Än roligare blir det när deras intryck stämmer med ens egna. Den övergripande känslan från i år är att vi verkligen har lyckats. Man stirrar sig lätt blind på om vi sitter i riksdagen eller inte, men om andra partier anammar vår politik spelar det mindre roll.

Att höra representanter för Miljöpartiet hylla creative commons och i nästa mening påpeka det orimliga i en ekonomisk upphovsrätt som sträcker sig i 70 år efter upphovsmannens död för att inte långt efter få höra hur politiker från i princip alla partier sitta och kritisera dagens patentsystem – då är det svårt att känna nåt annat än att man lyckats.

Och när man dessutom hittar ett antal nya organisationer som delar vår syn i många frågor och att Kulturskaparna tar upp nätneutralitet och vikten att försvara yttrandefriheten på nätet.

Då vet man att vi har lyckats.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Flattr this

Detta inlägg publicerades i Pirat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En vecka i Almedalen

  1. Pingback: Dags för en ny mitt i svensk politik? | Sagor från livbåten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s