Almedalen – en fråga om avvägningar

En sak slog mig verkligen när jag var i Almedalen det här året och det är hur mycket av vistelsen där som handlar om avvägningar.

Det hela är enkelt: det händer saker i Almedalen i princip hela tiden och förutom precis i början och slutet av det så händer det massa saker samtidigt. Och även om det inte finns nåt mingel eller seminarium som händer så kan du ge dig fan på att det vid ett och samma tillfället pågår minst två intressanta diskussioner i olika delar av Visby. Vilket leder oss till avvägningarna, eller en massa val om man så vill det.

Så. Vad väljer man?

Går man på seminarie 1 eller på seminarie 2 som krockar? Eller hänger man kanske kvar med de sköna piraterna som man precis träffat för att man vet att det kommer bli intressanta diskussioner (eller bara lite lulz ;)). Eller går man iväg och försöker hitta folk som inte är pirater för att umgås med dem istället? Eller sätter man sig och bloggar om seminariet som man precis var på medan man har det färskt i huvudet?

Och när det sen blir kväll – går man på det sena minglet eller festen så man kan knyta kontakter där, eller lägger man sig tidigt så man hinner med #gma11 eller nåt annat intressant seminarium som går av stapeln tidigt på morronen?

Det blir hela tiden en massa avvägningar som måste göras mellan vad man går på, vilka man umgås med och när man tar sig tid att rapportera hem till de pirater som inte är där.

Det som är det viktiga då är att inte drabbas av dåligt samvete eller bli allt för stressad för att man inte hinner med allt. Och det är inte alltid så lätt.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Flattr this

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s