Jean Michel Jarre

Igår kväll var jag, min sämre hälft ;), Mia, Daniel och några till från twitter och såg på Jean Michel Jarre (hemsida) i Hovet i Stockholm.

Det var verkligen en väldigt speciell kväll och en väldigt bra konsert som inte liknade nåt jag har varit och sett innan. Det enda som påminner lite om det var när jag var och såg Stomp för några år sen, men de är ändå inte i närheten av varandra. JMJ använder sig av ett antal olika instrument och har en helt makalös ljusshow och använder sig dessutom flitigt av skärmen i bakgrunden som ibland visar olika bilder eller scener och ibland visar upp kameror som filmar honom eller andra i bandet. Och till det hur han trots en massa fasta instrument hoppar runt på scenen medan han spelar. Verkligen helt otroligt.

Det enda jag ångrar är att jag inte gick på nån av hans konserter när jag lyssnade som mest på honom för en sisådär 15-20 år sen utan väntade tills nu. Jag borde ha gjort det här tidigare.

Och sen insåg jag en sak – att även om det här var en väldigt bra konsert och att jag är väldigt glad över att jag gick så kommer jag i framtiden i första hand att hålla mig till konserter där man i huvudsak står upp och inte sitter ner. Hela publiken satt ner ända tills ungefär lite drygt en timme in när han spelade en låt som fick minst halva publiken att ställa sig upp. Och vilken skillnad!

Det blev en helt annan känsla – intensiteten gick upp och energin ökade. Det var nästan som om det blev en helt annan konsert. Efter den låten satte sig en hel del människor ner och då sjönk det tillbaka lite grann till nästa gång när folk ställde sig upp. Det var en otrolig upplevelse att märka hur mycket konserten påverkades av ifall majoriteten av publiken satt ner eller inte.

Kontentan av det hela var en väldigt bra kväll med bra sällskap och nåt jag borde gjort för länge sen. 😀

Både på väg in och på väg ut så mötte vi på en av de roligaste sakerna under kvällen: försäljarna av t-shirts som högljutt och glatt proklamerade att de sålde de bästa och billigaste piratkopierade t-shirtsen. Vi skrattade högt bägge gångerna och köpte så klart inget.

Då var den första konserten den här veckan avklarad. 🙂

Om jag nu skulle gå och införskaffa de albumen som jag brukade lyssna på…

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jean Michel Jarre

  1. Pingback: Ytterligare en vecka liv « Mia is a geek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s