Within Temptation

Veckans andra konsert gick av stapeln igår med det Holländska bandet Within Temptation på Arenan i Fryshuset. Insläppet skulle börja vid 19:30 och det skulle vara nåt förband så vi tog ganska god tid på oss och stannade för att äta innan. Bandet skulle ju ändå inte börja förrän runt halv tio och som allra tidigast vid nio.

När vi närmar oss Fryshuset vid tio i nio så hör vi förbandet på ganska långt håll – trodde vi. För när vi kommer närmre så inser vi att det är låten ”Shot in the Dark” från just Within Temptation! Satan! Vi har missat början! Nu såhär i efterhand så är Setlist.fm snälla nog att berätta att det antagligen bara var just första låten som vi missade (och den hörde vi ju ändå nästan hela på väg in :D).

Men lite surt var det ändå att missa början på konserten var det ändå. Ja, ja… sånt som händer när man segar sig lite.

Själva konserten var mycket bra – det var bra tryck på bandet, sångerskan sjöng bra och det märktes att bandet hade kul uppe på scenen. De spelade olika sorters videor på skärmen bakom ryggen under showen, vilket var intressant eftersom jag inte har varit med om det förut och nu hände det för andra gången på kort tid (första gången var med Jean Michel Jarre som jag för övrigt glömde nämna gjorde en riktigt cool grej med ljusstrålar – varje gång han bröt en stråle så spelades en viss not. Väldigt läckert!). En hel del (om inte alla) av videorna verkade vara bandets musikvideor för respektive låt.

Personligen hade jag gärna sett lite mer interaktion med publiken under själva låtarna, men det var inte som om den saknades eller som om de inte interagerade med publiken alls. En av de nya killarna i bandet var svensk så han snackade svenska med publiken ett tag och med den andre nye killen.

När bandet var klart (eller om det var mellan första och andra encoret) så var det en hel del publikinteraktion och en av bandmedlemmarna gjorde en imitation av, som sångerskan sa, The Swedish Cock (hon ändrade sig snabbt till Chef) som fick mycket jubel och applåder även om imitationen kanske var… tja…

Det var i alla fall en väldigt bra konsert med bra sällskap – precis som i tisdags. 🙂

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s