Edguy – 2011

Jag har bloggat om Edguy förut (inklusive en konsert jag aldrig var på – eftersom vi pirater aldrig betalar för kultur…) och nu är det dags igen.

För lite drygt en månad sen (vilket jag vet tack vare songkick) så var jag och min sambo återigen inte på en konsert med Edguy. Och återigen blev vi inte besvikna.

Förbandet var ett punkband som heter Kottak och… tja… vi hade inte hört nåt av dem innan, men det vi hörde gillade vi (även om vi inte var där i tid direkt). Men förutom det så var det ett väldigt lämpligt förband till Edguy eftersom de – precis som Edguy – inte tar sig själva på allt för stort allvar… eller… de kan i alla fall bjuda på sig själva. Vid ett tillfälle under Edguys del av showen står Tobias och pratar med oss i publiken. Då kommer sångaren i Kottak ut iförd endast en handduk som han sen så klart öppnar bara för att då visa upp en riktigt lång svart strumpa. Visserligen kanske inte världen mest originella skämt, men Edguy verkade ha kul åt det i alla fall. 😀 Kottak hittade på annat också, men eftersom den här posten inte skrevs för en månad sen så minns jag inte.

Edguy spelade bra som vanligt och det märktes att sångaren (Tobias) och de andra i bandet hade väldigt kul på scenen. En bit in i showen så försvann Tobias bort och dök sen upp mitt bland publiken i nån hissliknande anordning som restes upp över publiken och sen körde de hela låter Superheroes med Tobias i anordningen som skakade så det verkade som han kunde trilla ner när som helst.

En av de saker som jag minns var under låten Robin Hood (kolla in videon! Och textraden ”he’s out for bling again” :D) från den senaste plattan. Det har pratats en del bland fans om att den ska vara *väldigt* inspirerad av Iron Maidens Seventh Son of a Seventh Son – speciellt biten i mitten där musiken tar en paus och Tobias sen pratar ett tag innan låten fortsätter. När de kommer till det stycket så känner jag inte igen det han säger och kan inte riktigt höra vad som sägs förrän han säger det sista som är nåt i stil med

”… which was shamelessly stolen from Iron Maiden”

Nu håller jag så klart inte med om att det var ”stulet” från Iron Maiden, men tycker ändå det är kul att de när de står på scenen kan gå ut och säga att de har blivit mycket inspirerat av ett annat band. För i mina ögon så bygger ju den kultur som presteras idag på kultur som har funnits innan. Ibland mer och ibland mindre. Och då är det verkligen kul när man kan gå ut och säga att det faktiskt är så.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s