PP-konferens i Rom – dag ett

I mitten av november var jag på PP-konferens i Rom och skrev ihop en liten text om min upplevelse. Den har delats upp i tre poster (en för varje dag) och publiceras nu här på min blogg. 🙂

Fredagen den 16:e november

När Anna kom och sa att hon ville skicka mig på internationell konferens så var jag inte sen att tacka ja. Det är alltid kul att träffa andra pirater och även om det har blivit en del internationella sammankomster de senaste åren så har jag aldrig kommit iväg på nåt sånt.

Det är nämligen så mycket som händer just nu och den internationella konferensen krockade med PolKon och för att kunna vara med på så mycket som möjligt är vi helt enkelt tvungna att dela upp oss, vilket ledde till att hon åkte på PolKon och jag till Rom.

I mitt försök att hitta så billigt flyg som möjligt på den korta tid som fanns så blev det ett flyg med drygt två timmars mellanlandning i Zürich i Schweiz. Nåt som kanske inte låter optimalt, men det var inte mig emot. Speciellt inte efter att jag hade hittat affärsområdet och restaurangen Marché!

Affärerna gav jag inte så mycket för, men det var dags för middag när jag landade och Marché. Wow! En snabbmatsrestaurang med ett otroligt utbud och det mesta verkade bestå av färska varor. Mycket lagades till efter beställning, men även det som inte lagades till efter beställning var väldigt färskt. De hade en salladsbar, pizzeria, mackavdelning, grill (med korv, fisk m.m.), soppa, olika färskpressade juicer, vinbar, teavdelning och säkert saker jag har glömt bort.

Trots det så fick BK som låg vägg i vägg (eller snarare utrymme i utrymme eftersom det inte fanns nån vägg som stoppade folk från att gå mellan de två restaurangerna) massvis med folk. Inte så att Marché hade ont om kunder, men när jag satt där och åt min nystekta rösti med en mangosmoothie till dricka och en mangomascarpone till efterrätt så kunde jag inte låta bli att undra varför så många hellre valde BK… det har jag fortfarande inte riktigt greppat.

Oh! Jag vill passa på och ge Swiss Air beröm. Det var sköna stolar (gott om benutrymme, fast fickan där man skulle lägga saker var lite liten) och trots att flygningen till Zurich bara var på drygt två timmar och att jag åkte på en jättebillig biljett så bjöd de både på mellanmål och dricka till. Plus en bit Schweizisk choklad. Även på flyget till Rom (om bara var en timme) bjöds det på mellanmål, dricka och choklad.

På flygplatsen vid gaten där jag skulle flyga till Rom hade Sony dessutom placerat en station för att ladda mobiler i. Tyvärr bara plats för sex mobiler åt gången, men ändå en väldigt bra ide.

Jag hade knappt hunnit till hotellet och checkat in förrän vår EU-parlamentariker på plats, Amelia, hade tagit sig från sitt hotell till mitt för att möta upp mig och prata lite om konferensen. Så vi hittade ett litet kafé där vi satt i några timmar och pratade om konferensen och vad vi förväntade oss och hur vi trodde den skulle bli över en flaska vin. Eftersom vi inte hade haft en sån chans att prata på alldeles för länge så passade vi även på att prata lite om livet, universum och allt innan vi sa hejdå och förberedde oss på lördagen.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till PP-konferens i Rom – dag ett

  1. Mia* skriver:

    En parlamentariker, men vilken av dem avses – har vi inte två sådana? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s