PP-konferens i Rom – dag två

Lördagen den 17:e november

På morgonen gick jag upp, käkade en snabb frukost och hann smita iväg och se Colosseum från utsidan (tekniskt sätt var jag inuti, men bara precis för sen såg jag den groteskt långa kön för att verkligen få komma in och vände bort). Efter lite mer snabb sightseeing runt Colosseum var det dags att bege sig till konferensen.

Jag var där i tid, vilket gjorde att jag var en av de första på plats. De andra droppade in under den närmaste timmen och schemat som sattes upp sprack redan på första punkten. Men när det väl satte igång en stund efter elva som var utsatt tid började mötet med en flygande start!

Det började med att Lower Saxony gav oss en förhandstitt på kampanjen som de skulle sätta igång med veckan efteråt och den var helt makalös! Inte ett dugg avundsjuk på att de kom på den först och hade råd att köra den (det är alltså kampanjen på http://ideenkopierer.de/start/ som jag pratar om).

Sen så satt vi och diskuterade samarbete mellan länder på olika sätt fram till valet 2014 med avbrott för lunch. Efter lunch fortsatte först samtalet om hur vi skulle samarbeta och en tidplan togs fram för hur det ser ut fram till valet, vilka viktiga tidpunkter som finns och vad som behövs göras.

Efter det diskuterades flera olika punkter, men mest hur European Citizens’ Initiative (ECI) fungerar, vad som krävs för att en sån ska bli godkänd (minst 1 miljon underskrifter från minst 7 länder och ett minimiantal av underskrifter i varje land baserat på hur många människor som bor i landet). Det var även en workshop på idéer för affischer och annat kampanjmaterial.

Mötet pågick ända fram till middagen som var klockan nio på kvällen även om det efter klockan sex delades upp i mindre grupper som hade sitt egen fokus.

Middagen var väldigt trevlig och var klar runt ett nån gång. Några skulle hem till sina boenden, några skulle ut och dansa men jag och Amelia valde att slå följe med två stycken kroatiska pirater för att sätta oss ner och prata lite. Det hela slutade med att vi pratade politik, geografi, historia, kultur och religion fram till småtimmarna och fick en stund sällskap av en kanadensare och en amerikan (även om de inte var piratpartister) innan vi sa hejdå och avslutade kvällen.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till PP-konferens i Rom – dag två

  1. shadaim12 skriver:

    åh, Rom…. Hoppas du har en bra vistelse.

  2. Anders Troberg skriver:

    ”fick en stund sällskap av en kanadensare och en amerikan (även om de inte var piratpartister)”

    De var inte piratpartister ÄN. Det kommer nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s