PP-konferens i Rom – dag tre

Söndagen den 18:e november

Under middagen dagen innan hade jag fått veta att väldigt många inte skulle delta på söndagen för att de skulle hem, vilket kändes skönt eftersom jag tyvärr var tvungen att åka hem ganska tidigt. Men eftersom så många skulle vara frånvarande innebar det att jag ändå inte missade mycket för att kunna hinna med mitt flyg hem.

Jag och Amelia passade på och gjorde sällskap till flygplatsen och fortsatte våra samtal från innan med prat om kultur och politik, men även mer om hur EU-parlamentet fungerar och olika strategier. Vi tog en lunch på flygplatsen innan jag lämnade henne för att ta mig till min gate och hamnade i säkerhetskontrollen från helvetet.

En metalldetektor för två band som scannar väskor där varje metalldetektor är så känslig att nästan alla får ta av sig skorna, vilket de så klart inte informerar om innebär att det tar djävulskt lång tid att komma igenom. Dessutom hade jag bara några dagar innan vrickat foten och att ta på och av min sko gjorde ont om man tog det långsamt, vilket inte direkt sker när man blir stressad vid en kontroll. Jag hade ont i foten länge efter den där farsen.

Lufthansa däremot var mycket bra, och så även Münchens flygplats. På flyget till München på 1½ var det mellanmål och gratis dricka om gällde, samma sak på flyget till Stockholm fast då var ”mellanmålet” en macka (med köttfärslimpa?!). På flygplatsen fanns det gratis kaffe och te lite varstans, bra affärer, gratis wifi (visserligen bara 30 minuter, men ändå) och bra matställen. Utöver det även stolar gjorda att sitta länge i men det som det var dåligt med var eluttag. Tack vare att en ung tjej satt och laddade sin mobil i ett så såg jag var de fanns och kunde sen upptäcka flera. Men sen upptäckte jag nåt ännu bättre! NapCabs!

Det är små bås med en säng, eluttag, usb-laddare, skrivbord, trådbundet nät och en skärm som man ska kunna titta på film på. Man betalar per timme och kan använda i massa timmar (men en minimikostnad på 2-3 timmar (timpriset varierar)). Helt underbar ide om man råkar ha alldeles för många timmar på en flygplats vid en mellanlandning.

Sammanfattningsvis gäller följande för helgen:

Konferensen  – 3 piratflaggor. Bra att träffa pirater från andra länder, se hur de gör och dela med sig av erfarenhet, men dålig framförhållning och dålig planering gjorde att helgen inte blev fult så effektiv som den hade kunnat vara.

Swiss – 4 piratflaggor. Bra service, gratis mellanmål

Lufthansa – 5 piratflaggor. Bra service, gratis mellanmål och mer service på flygplatsen

Zurich – 4 piratflaggor. Jättebra restaurang, ren och fin flygplats men lite för snobbiga affärer

München – 5 piratflaggor. Flera bra restauranger, ren och fin med extra bra stolar, enstaka eluttag och NapCabs

Rom – 1½ piratflagga. Skitig och ostädad flygplats. Värsta säkerhetskontrollen ever och hur affärerna var har jag ingen aning eftersom jag inte hann kolla i några.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till PP-konferens i Rom – dag tre

 1. Ola Andersson skriver:

  Hej Jan

  Har läst denna serie på tre inlägg.

  Tyvärr gjorde jag det för att få lite information om vad som faktiskt sades på konferensen, vilka goda och dåliga erfarenheter man diskuterat och delat med sig av och vad konferensen, i sin helhet, om något, kom fram till. Resultatet helt enkelt.

  Vad berättade du om från Sverige tex? Något intresse för det? Någon bra arbetsmetod, sakpolitik något annat piratparti använt som är värd att diskutera i Sverige?

  Hittar inget av det ovan i något inlägg eller ens en länk till konferensens webbsida.

  Kanske en bra ide för ett kommande inlägg?

  • Jan Lindgren skriver:

   Hej Ola

   Det är tänkt att det ska komma en lite mer sådant inlägg på ledningsbloggen eftersom det här är lite mer privata reflektioner. 🙂

   Ett sätt att särskilja på mig som privatperson och mig som partisekreterare genom att dela upp hur bloggandet sker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s