Piratpartiet och Wikileaks

För några timmar sen så släpptes nyheten att vi kommer att hjälpa Wikileaks med deras servrar via Rapport och sen har den spridit sig inte bara till media i Sverige, utan även runt om i världen. Det gäller även så klart på olika sociala medier också (har sett flertal tweets på spanska).

Jag tycker det här är underbara nyheter och idag är det verkligen en bra dag att vara pirat.

Jag ser fram emot de närmaste dagarna och väntar med spänning på reaktioner från de andra partierna, men räknar ärligt talat inte på att få se några.

Ska även bli kul att se hur USA reagerar på detta med tanke på den inställning som de har haft om Wikileaks tidigare.

Uppdatering: Och bara fem sekunder efter att jag postade det här så fick jag via twitter se min första kommentar från ett annat parti – visserligen inte själva partiet som enhet, men i alla fall. Ah… internet. 😀

Eftersom jag har väntat nästan hela tre timmar att blogga om det här så har ju så klart andra hunnit före med att skriva om det:

DN.se, SvD, Aftonbladet, Expressen, SvT, GP, Norran, ST, Bohuslänningen
NRK (Norge), Yahoo News (USA), The Age News (Australien), Wiener Zeitung (Österrike), IMDb (USA)
Piratpartiet Presscenter, Ung Pirat, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Christian Engström, Fredrik Holmbom, Anders S Lindbäck, Caspian Rehbinder, Caspian Rehbinder (igen), Full Mental Straightjacket, Fredriks blogg, Magnihasa, Stefan Flod, David Bergström, Jinge, Värmlandspiraten, Calle Rehbinder

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Pirat. Bokmärk permalänken.