Kapitel 8 – En spelhåla

Alla nickar instämmande och Jake säger ”Bra! Då har vi hur vi ska göra, men jag skulle gärna se en eldande på stand by som kan tända eld på bensinen om elsystemet inte funkar som det ska. De enda problemen jag ser är kostnaden för dronen och bensinen och varför den skulle vara ute och flyga över Tacoma.”

”Jag har redan skickat iväg en fråga till min fixer för hur mycket en sån drone med extra lastutrymme och massa bensin skulle kosta” svarar Evan ”Men jag tror inte det blir så dyrt.”

”Jag har ett förslag på varför” säger Echo ”Kan vi inte spara lite utrymme på den och se till så att det ligger lite av nån drog i lasten? Vi kan typ köpa och lägga i plastpåsar eller blanda in i bensinen. Eftersom det ligger i sydvästra Tacoma så är det inte så långt till gränsen till Sailsh-Shidhe Council och vi kan få det att se ut som att den smugglade knark antingen till eller från Seattle. Det borde kunna duga som förklaring, eller hur?”

”Perfekt!” kommer från Jake ”Då har vi en plan för hur vi fixar det här. Den låter helt okej. Vi får väl se hur mycket dronen med bensin och knark kostar, men det borde funka ganska bra. Det enda som stör mig är risken att folk dör…”

”Bah! De får skylla sig själva om det jobbar för en corp!” utbrister Blaze.

Echo kan se hur Jake ilsknar till och det blir hennes tur att medla ”Lugn, lugn. Det kommer vara mitt i natten till måndag. Det är visserligen en nyhetsbyrå så det kommer att finnas folk där, men det kommer inte vara så många och de lär inte jobba i offlinesystemet. Det betyder att risken är väldigt liten och de kommer kunna ta sig ut i tid. Risken att nån dör är jävligt liten – och jag ser inte nåt annat sätt som vi kan få det här att se ut som en olycka som eliminerar risken att nån dör.”

Jake lugnar sig och nickar ”Mmm…” han tar ett andetag innan han fortsätter ”Så. Hur gör vi med det andra stället? Där lär det finnas en hel del folk, även om det är mitt i natten.”

”Jag föreslår att vi bara slår oss in, snor informationen och sen tänder vi eld på stället när vi är klara” säger Blaze.

”Njae… det lär vara en hel del folk där” kontrar Echo

”Bah! De lär ju fly när vi håller på och tar hand om vakterna och magikern” svarar Blaze henne.

”Jag har en idé” säger Evan. ”Jag kan hacka mig in i deras system och få brandlarmet att gå lokalt, men inte till brandkåren. Det borde få ut folk och i uppståndelsen så skulle vi kunna ta och försöka smita in. Om inte annat så blir det i alla fall mindre risk att folk blir skadade ifall det blir strid. Och när vi sen är klara så kommer ju folket att vara utanför och då kan vi sätta eld på stället på riktigt.”

Echo och Jake nickar instämmande medan Blaze ser försiktigt optimistisk ut. Jake vänder sig till Blaze ”Du får chansen att slåss samtidigt som folket hinner ut och så kan vi tända eld på stället efteråt – alla blir glada.” Han vänder sig mot Evan ”Hur ser layouten ut – du som verkar ha koll på det?”

”Innan jag svarar på det så har jag fått tag på min fixer. Vi har förhandlat lite och vi får en bättre begagnad modifierad drone, med bensin och knark för 10 papp. Lite dyrt, men…”

”Ta det” säger Jake och Echo och Blaze nickar instämmande.

”Bra! Vi kan hämta den om två timmar i Auburn. När det gäller layouten på spelhålan så finns det bara en ut- och ingång. Den vaktas på insidan av två vakter. Sen finns det ett stort rum där folk spelar och dricker och en lite mindre bakre del med flera olika rum. Det borde inte vara så svårt att ta sig in till rummet med datorerna och få tillgång till informationen.”

”Då så” säger Jake. ”Då låter det som att vi börjar bli klara med planeringen. Jag föreslår att vi alla åker hem och hämtar den utrustning vi tycker att vi behöver och sen möts vi om tre timmar på den här parkeringen i Tacoma” vid det sista dyker det upp en adress i allas comlink. ”Funkar det?” avslutar han och alla nickar instämmande.

De reser sig upp och går i halvt samlad tropp ut från både rummet och strippklubben. När Evan och Echo är ensamma så säger hon till honom ”Kan du kolla upp vår Mr Johnsson – jag litar inte riktigt på honom. Jag tror han skulle få det att se ut som han kom från NeoNET med kostymen och företagspengarna, men jag litar inte på det.”

”Jag sätter en sökning på det så borde vi ha svar när vi har kommit hem” svarar han medan de bägge sätter sig på sina bågar och sen kör iväg.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kapitel 8 – En spelhåla

  1. Pingback: Tweets that mention Kapitel 8 – En spelhåla « Jan "PiratJanne" Lindgren -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s