Kapitel 9 – En utrustning

Precis som ditfärden så blir hemfärden väldigt händelselös. De lyckas undvika nåt större problem med go-gangs och från grannar som vill erbjuda olika huskurer. Väl hemma så börjar de bägge plocka fram olika vapen och ammunition som ska med. Evan berättar för Echo att enligt den infon han har hittat så är deras Mr Johnsson verkligen från företaget NeoNET och allt verkar var rätt. Hans information lyckas ändå inte få bort den otäcka känslan som Echo har om att allt inte står rätt till.

Echo tar snabbt och byter om till en Urban Explorer Jumpsuit – det är egentligen inte menat att vara en rustning för strid, utan en dräkt för budbärare och atleter som rör sig genom stadens myller och riskerar skador. Därför var den från början i neonorange och gult, men Echo ändrat den så den går att använda även på natten. Trots att den inte är designad för strid från början så funkar den väldigt bra till det och har blivit lite av en fattig mans stridsrustning. Medan hon byter om så drömmer sig Echo en kort stund bort till den dagen då hon har råd att köpa en riktigt bra rustning.

När hon sen plockar fram sina vapen så behöver hon dock inte drömma sig bort. Hon har lagt mycket pengar på att få bra vapen och att få dem modifierade. För det här uppdraget så plockar hon fram en Ares Alpha – ett automatgevär med granatkastare som dessutom har modifierats rätt kraftigt med till exempel ett handtag som är specialanpassat för Echo och ljuddämpare. Hon tar dessutom med sig sin Predator IV pistol, som även den har många modifieringar och hon tar också med sig APDS ammunition som är speciell ammunition som är avsedd för att lättare tränga igenom pansar. Som en sista eftertanke så packar hon även ner det lilla hon har av AV ammunition. AV är precis som APDS en speciell ammunition avsedd för att lättare tränga igenom pansar. Men då APDS är gjord för den pansar som människor bär så är AV avsedd för den pansar som fordon har och är mycket effektivare mot alla sorters fordon. Hon tar och i förväg laddar den undertill monterade granatkastaren till sin Ares Alpha med sex stycken flashbang granater. En sorts granater som vid explosionen sprider ut ett metallpulver som antänds vid kontakt med syret i atmosfären. Resultatet är en öron- och ögonbedövande smäll över en radie på 10 meter som chockar i princip alla som befinner sig innanför radien.

Hon tar dock inte med sig något närstridsvapen – faktum är att hon inte äger nåt sånt. Med hennes förmågor som physical adept, en magiker som kanaliserar magin inåt på den egna kroppen, så kan bland annat slå nästan lika hårt som hennes Predator IV och det när hon är obeväpnad. Hon har länge haft den här förmågan och har därför aldrig lärt sig att slåss i närstrid med vapen. Däremot så har hon tränat Kung Fu ända sen hon var väldigt ung och har blivit väldigt bra på det. Utöver det så tar hon med sig en del av den inbrottsutrustning som hon har. De har visserligen inte planerat för att behöva bryta sig in nånstans, men man vet aldrig.

Evan å sin sida packar ner en SMG – en blandning mellan en pistol och ett automatgevär och sin pistol. Han har även lite mer traditionell rustning som han tar på sig och så tar han med sig sina comlinks och sina datorprogram. Inte heller Evan har nåt närstridvapen med sig och precis som Echo är det för att han inte kan använda sådana. Men Evan är ingen physad och har därför inga specialförmågor i närstrid, utan han är en hacker som är expert på att ta sig in i datorer men även fordon eftersom fordonen år 2072 är så pass datoriserade.

När de träffades så hade Evan lite kampsportsträning, men under det dryga år som de har känt varandra så har Echo lärt upp honom i Kung Fu. Hon anser att han ägnar för lite tid åt träning, men han har alltid så mycket att göra på Matrisen, 2072 års motsvarighet till Internet, att han inte känner att han hinner lägga mer tid på träning. Dessutom så har han något som heter Skillwires inopererat i kroppen. Skillwires är en form av cyberware som är metall som opereras in i kroppen för att förstärka och förbättra den. Bland de datorprogram som Evan tar med sig så tar han med sig flera som är så kallade Skillsofts – program som ger honom färdigheter som han annars inte besitter som till exempel första hjälpen.

Den här gången så åker de inte på sina bågar utan tar Evans van – en GMC Bulldog Stepvan med gott om förvaringsutrymme för den drone som de ska hämta upp och för all deras utrustning så de kan färdas genom staden utan att behöva bråka med Knight Errant om att de har vapen med sig. Pistoler är visserligen ganska lätta att dölja, men det är svårare med ett automatgevär av den sort som Echo har med sig.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kapitel 9 – En utrustning

  1. Pingback: Tweets that mention Kapitel 9 – En utrustning « Jan "PiratJanne" Lindgren -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s