Kapitel 21 – En fälla

De kommer fram till bilarna utan problem och börjar köra därifrån. När de har kommit en bit bort från spelhålan så ringer Echo upp numret som de fick från Mr Johnson och får inget svar. Känslan av att nåt inte stämmer blir ännu starkare medan hon ringer upp både en andra och en tredje gång utan att få nåt svar från Mr Johnson. Det går direkt till en svarare som så klart inte ens säger nåt namn eller för den delen upprepar numret man har ringt till. När hon inte har fått nåt svar på det tredje försöket så öppnar hon upp ett gruppsamtal med hela teamet och berättar var som händer. Hon hör Jake svära till innan han säger att han kan höra med sin fixer – han som skaffade fram den här kontakten.

Jake kopplar bort sig från samtalet, men hon kan via Blazes lina höra att Jake försöker ringa upp nån men tydligen inte heller får nåt svar. Han muttrar nåt och försöker ringa flera gånger och meddelar folk att han ska testa lite olika saker, men nån minut senare är han tillbaka på sin egen comlink och meddelar att inte han heller har fått nåt svar.

Echos känsla av att nåt inte stämmer har växt sig starkare medan de planlöst kör igenom Tacoma. De har ingen aning om var de eventuellt ska träffa sin Mr Johnson. Instinkten säger att det kommer vara på en lite mer central plats i Seattle, men det skulle lika gärna kunna vara nånstans i Barrens eller till och med Tacoma. De fortsätter därför att åka omkring i Tacoma och försöka hålla sig undran från problem i form av go-gangs eller nån som är ute efter informationen.

De har kört omkring ganska planlöst i Tacoma i ungefär en halvtimme, med försök att nå Mr Johnsson var femte minut, utan att nånting har hänt när Jakes bil plötsligt kör av vägen och in i en byggnad och blir stillastående. Evan stannar sin van och både Evan och Echo tar sig ut ur vanen och rusar fram mot bilen. De har precis kommit fram när Blaze kommer ur bilen och skriker ”Ande! Fälla!”

Runt ena hörnet kommer en stor svart van i hög hastighet som tvärbromsar in och de kan höra dörrar som öppnas på andra sidan. De kastar sig bakom Jakes bil och sliter ut Jake ur bilen medan de hör hur folk hoppar hur bilen och Echo tycker sig höra halvkvävda order på Japanska.

”Vad fan hände?!” frågar hon Blaze som precis hinner svara ”En ande fick oss att krocka” innan en figur materialiserar sig bredvid dem. Det är åter igen en humanoid form med armar, ben och huvud men den här gången så är figuren skapad av vägen. Det är asfalt med gatstenar och metall och sopor inblandat.

Echo skriker ”Han är min” medan hon slänger sig in i närstrid med den och fortsätter ”Blaze – fokusera på magikern och Iceman ge eldunderstöd”

Den här gången är motståndet svårare – hon kan nästan känna på sig att det är en mäktigare ande, men dessutom en ande som är bättre på att slåss på det sättet hon försöker tvinga andar till att göra. De börjar med att utbyte av slag och sparkar där anden får in en träff mot hennes vänstra skuldra som hon i stridens hetta och med adrenalinet pumpades knappt känner av.

Hon försöker hålla anden mellan henne och den skottlossning som nu har börjat. I korta moment så försöker hon uppfatta vad som händer och får intrycket av att Blaze och Evan försöker ta ner fienderna medan Jake försöker få dem att göra alla möjliga konstiga saker som att sitta ner och att slänga ifrån sig sina vapen. Hon tycker sig även se att Jake har tagit fram pistol, men viftar bort det med att det inte kan stämma innan hon återigen fokuserar på sin strid.

De fortsätter att utbyta slag och sparkar under vad som känns som en evighet, men i verkligheten inte är mer än några sekunder. Både hon och anden rör sig mycket snabbare än vad vanliga människor gör. Hon för att hon är physical adept och anden för att det är en ande.

Till slut så får Echo in en träff på anden – en spark som träffar bra på andens ben och deformerar det. Hon reflekterar snabbt över att det inte känns som att sparka på asfalt innan hon återigen fokuserar på striden. Den böljar länge fram och tillbaka och både hon och anden får in slag eller sparkar ibland, men ingen av dem får in nåt som verkligen känns – det är träffar som inte gör nån egentlig skada även om man har träffat motståndaren.

Efter ett tag så ser Echo en öppning och slår till, men det var en fint menad att få henne ur balans, vilket också lyckades. Anden utnyttjar detta och fäller henne så hon hamnar platt på rygg och tappar andan. Hon tittar upp och ser andens ena fot komma ner mot hennes ansikte och hinner inte reagera, men innan foten träffar henne så stannar anden upp och tittar bort från henne och tittar mot det håll hon vet att skottlossningen kommer ifrån.

Hon är precis på väg att utnyttja läget när anden sätter ner foten bredvid hennes huvud och börjar röra sig bort från henne och mot skottlossningen. Hon rullar runt på mage och tittar upp och ser mycket riktigt både Evan och Jake som skjuter mot den andra bilen och folk som har sökt skydd av den. Jake har en taser som han använder och Evan använder sin SMG. Hon ser också Blaze ligga på marken bakom bilen och han rör inte på sig.

Anden springer nu förbi Evan och Jake och rör sig mot den svarta vanen och de bägge två slutar skjuta och tittar först förvånat på varandra och sen på Echo. Echo hivar sig upp och springer bort till Evan och Jake medan anden tar sig runt den svarta vanen och uppenbarligen ger sig på de som befinner sig på andra sidan.

Hon tittar på Evan och säger ”Jag tror du hade ihjäl deras magiker – om det inte var Blaze som gjorde det. Såvida de inte har nån mer magiker eller en riktigt bra physad så tror jag vi är klara nu.” Hon rör sig bort till Blaze och undersöker honom och upptäcker att han är död tack vare en kula i pannan. ”Damn, säger hon tyst – Blaze är död.”

((Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s