Kapitel 24 – En historisk underjord

De beger sig bort från gränden där de var och  anstränger sig för att inte råka ut för fler Yakuzapatruller i området. När de bara är några minuter från deras destination, som Echo ännu inte avslöjat vad det är för nåt, så råkar de ut för problem.

De befinner sig på en ganska lång gata utan sidovägar och precis när de ska runt hörnet så upptäcker Echo att runt hörnet på väg mot dem kommer två stycken yakuzasoldater. Samtidigt så vet de att bakom dem på den långa gatan så kommer det två stycken till mot dem. Och eftersom gatan inte har några sidovägar och inga bra gömställen så är det bara en fråga om tid innan nån av de två grupperna av yakuzasoldater upptäcker dem och då har de snart många fler på sig.

En snabb uträkning visar att de två som kommer dyka upp runt hörnet är de som kommer att upptäcka dem först så de gör tyst upp en snabb plan om att överraska dessa två när de kommer runt hörnet. Jake ska använda sin taser på ena och tillsammans med Evan ta hand om honom medan Echo ska kasta sig på den andra och använda sina förmågor som physad för att snabbt slå ut honom. När det är gjort så behöver de springa därifrån och nu tvingas Echo berätta var de ska nånstans – ifall de skulle bli separerade.

Hon berättar för de andra att de ska till The Crying Wall som är ett monument över The Night of Rage. En natt som är ökänd i Seattles historia för att tusentals metahumans dog i ett uppror som skapades av att de låstes in i stora massor i vad som nästan kan liknas för blivande koncentrationsläger. Den natten blev det skottlossning i ett av dessa läger och många dog i skottlossningen, men än fler dog i branden som utbröt. De närmaste dagarna var ett totalt kaos och den här väggen har upprättats i en källare som ett monument över den natten.

Hon berättar att enligt ShadowSea så ska det finnas en nedgång till Ork Underground vid The Crying Wall och att vakterna där, mot en smärre betalning, kan släppa in en. Om de väl kommer in så kommer Yakuzan aldrig att kunna följa efter eftersom vakterna inte kommer att släppa in dem och även om de på nåt sätt lyckas ta sig förbi vakterna så kommer Yakuzan att få stora problem nere i Ork Underground – de är inte direkt välkomna där eftersom de Yakuzan inte tycker om metahumans.

De hittar en lämplig plats precis vid hörnet av byggnaden och inväntar de två yakuzasoldaterna. Mycket riktigt så kommer de snart runt hörnet och planen går precis som de har tänkt. Bägge två är överraskade av anfallet och hinner inte sätta upp så mycket motstånd innan de har blivit omhändertagna. Dock så verkar konfrontationen ha ställt till med lite oväsen och de kan höra hur de två männen som var bakom dem utbrister nåt och sen kan de höra springande steg.

Alla tre börjar springa allt vad de har och medan Echo och Evan håller ungefär jämna steg så är Jake snart långt, långt framför de andra två. De har inte allt för långt att springa förrän de är framme vid rätt adress och Echo och Evan håller jämna steg hela vägen, även om Evan är betydligt mer andfådd när de väl kommer fram. Där står Jake och väntar på de bägge två och verkar inte allt för ansträngd.

”Vad i helvete?” undrar Echo ”Jag trodde inte du hade några fysiska förmågor?” fortsätter hon.

Han bara ler och skakar på huvudet ”Jag tror inte det är en förmåga utan bara nåt jag har blivit bra på. Om man inte kan slåss, hur överlever man bäst en strid?” frågar han och fortsätter utan att ge en verklig chans att svara ”Genom att inte vara där för att man har sprungit därifrån” avslutar han och börjar gå in.

Echo biter sig i tungan för att inte säga åt honom att vänta, men de måste bort från gatan och det väldigt, väldigt snart för annars blir de upptäckta och det vore väldigt dåligt nu när de har kommit så långt.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s