Kapitel 34 – En förberedelse

”Men först tycker jag att vi ska ta tillfället i akt och ta hand om oss lite grann. Jag är skadad sen igår och det lär ni också vara” säger Echo.

Jake svarar först och säger ”Näh, det är faktiskt ingen större fara. Jag tog några lättare smällar under natten, men efter att ha sovit så mår jag mycket bättre. Det var inget som var allvarligt i alla fall och jag känner inte längre av nåt.”

”Och jag blev… jag tog en del och känner av det, men det är okej. Inget som blöder eller nåt sånt alltså. Borde nog sovit lite, men jag har lite jobb att göra” säger Evan med ett snett leende.

”Okej. Fine. Om ni inte tycker att ni behöver det så slipper ni. Men jag tog en del stryk igår och vill gärna dels få duscha, men också kolla upp såren och eventuellt sätta plåster eller bandage på dem och se till så det inte blir infekterat. Om det är okej med er alltså?” säger Echo med ett leende.

Bägge två nickar och hon går iväg till sitt rum där hon klär av sig innan hon går iväg tillbadrummet. Hon ser ur ögonvrån hur både Evan och Jake inte kan undgå att kasta blickar efter henne och med sin förstärkta hörsel så kan hon höra hur Jake kommenterar och även frågar om hon alltid gör sådär. Hon hör inte Evans svar och misstänker att han nickar och när hon hör Jake säga ”Damn…” så skrattar hon tyst för sig själv.

Hon tar och duschar av sig ordentligt och stönar lätt när först det varma vattnet, men sen även tvålen träffar de skador hon drog på sig under natten. Hon tar gott om tid på sig trots att det gör ont och ser till att göra rent såren ordentligt medan hon är i duschen. När hon sen kliver ur och använder spegeln för att bättre inspektera skadorna så ser hon att de inte alls är så allvarliga. De har sen länge slutat att blöda och behandlingen de fick när hon duschade var inte tillräckligt för att de skulle börja blöda igen. Det är alltså sen länge för sent att stoppa nån infektion, men hon sätter ändå plåster som innehåller lätt bedövningsmedel på skadorna. Allt för att se till så hon inte behöver tänka på dem när de ska ge sig ut igen. Det är onödigt att bli distraherad av gamla skador – speciellt om hon kommer dra på sig några nya.

När hon är klar går hon naken tillbaka till sitt rum och den här gången så har hon dem i sitt synfält när hon går och ser hur de försöker vara diskreta, men misslyckas och hon skrattar högt de sista metrarna till sitt rum. Väl inne stänger hon dörren bakom sig och tar och börjar med att inspektera sin Zoé second skinrustning efter skador. Hon kommer fram till att den kommer att fungera bra ett tag till och tar på sig den innan hon börjar titta på sin Urban Explorer Jumpsuit. Den är i sämre skick, men kommer också att klara sig ett tag till, vilket den också måste eftersom hon inte har nåt mer som hon kan använda.

Hon tar på sig den också innan hon kollar till sina vapen. Geväret ligger kvar i Evans van som står parkerad i Tacoma så hon kollar först sin Predator IV. Den mår bra, men skulle behöva mer ammo. Hon har dock inte hur mycket som helst, men packar på sig den och en del ammo. Sen tar hon och plockar fram sin SA Puzzler. En mycket lättare pistol än hennes Predator IV, men den går att bryta ner till vad som liknar smycken, vilket hon också gör. Sen smyckar hon sig med delarna till pistolen och packar ner ammo till den också. Hon tar även med sig lite annan utrustning som hon tycker kan tänkas bli användbar, men som inte tar så mycket utrymme. Med väskan över axeln så går hon ut till de andra i vardagsrummet.

”Så. Är ni klara att ge er av?” frågar hon och som svar så reser de båda på sig men på väg ut till dörren så utbrister Jake ”Men vänta! Mitt ansikte! Jag måste fixa till det så jag inte ser ut såhär. Det tar inte så lång tid och jag tar det som jag brukar ha när jag interagerar med maffian – då ökar chansen att vi kan få hjälp. Kanske nån känner igen mig till exempel.” Han går iväg en liten bit och är borta i kanske en halv minut innan han kommer tillbaka och den här gången ser han helt klart mer italiensk ut i ansiktet. Vare sig Echo eller Evan kan förklara hur man ser mer italiensk ut, men när de ser honom så tänker de genast att han nog kommer från Italien eller nåt land där i närheten.

”Så. Hur ser jag ut” frågar Jake och Evan och Echo säger bägge två ”Bra” och nickar instämmande.

”Då så. Då är jag klar att sticka. Ska vi gå?” frågar Jake och alla tre rör sig ut ur lägenheten och ner till gatan utanför.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s