Kapitel 37 – Ett uppvaknande till

Hon ligger kvar och rör sig inte och de bägge är tysta. Hon känner hur Jake tar bort handen från bröstkorgen och rör sig bort från henne. Hon inser att hon måste ha somnat för när hon plötsligt är huvudvärken mindre och hon ligger på sin högra sida på det hårda underlaget. Hon inser också att till skillnad från förra gången hon var vaken så har hon nåt ganska mjukt under huvudet. Till skillnad från förra gången så stönar hon inte högt, men nånting avslöjar i alla fall för Jake att hon är vaken för strax efteråt så frågar han nämligen

”Är du vaken, Echo?”

”Ja.”

”Hur mår du nu? Är det bättre?”

”Pissigt och ja, det gör jag. Vad är det jag har under huvudet?”

”Jag tog av mig min jacka och la den som kudde åt dig. Tänkte det skulle hjälpa till lite.”

”Tack. Har det hänt nåt medan jag har sovit?” frågar hon.

”Inte ett skit. Vi har inte ens fått lite vatten eller nåt att äta.”

När Jake nämner mat så inser Echo att hon har blivit hungrig igen och svär tyst för sig själv att det vore inte fel att ha Evans förmåga som gör att man bara behöver ett mål mat om dagen och tre timmars sömn per natt. Tänk bara på hur mycket festande och sex hon skulle kunna ha. Och hur mycket lättare det skulle kunna bli att smita från sina one night stands på mornarna utan att de vaknar upp. Om hon kan vakna efter bara tre timmars sömn så lär de vara mitt i nå jävla cykel eller nåt och lär knappast vakna upp när hon går upp. Hon skulle inte behöva smyga omkring längre. Hmm… hon skulle kanske se om inte Evan kunde lära henne den förmågan, eller så kan hon testa att utsätta sig själv för lite sömn och lite mat och se om hon utvecklar den på egen hand.

Hon inser att hon har flutit bort i sina tankar och är på väg att somna igen så hon börjar med att vända på sig så att hon ligger på rygg och börjar känna efter hur hon mår. Huvudet gör ont – check. Öronen och ögonen har hon i alla fall inte ont i eftersom de är gjorda av cyber. Det är en fördel med att ha cyberögon som det aldrig pratas om – hon slipper få ont i ögonen som hon ibland hade förut när hon hade vanliga ögon. Däremot så är både ögonen och öronen kalla… hon kan känna metallen som hon har i kroppen och när hon ser eller hör genom dem så är det lite som att titta på en film eller höra en låt i spelaren – det är inte riktigt på riktigt. Som om hon ser och hör nån annans liv.

Hon visste att det skulle påverka henne att skaffa cyberögon och cyberöron istället för sina vanliga. Hon visste att hennes magi skulle ta skada av det, men vad hon inte visste var att stora delar av hennes liv skulle kännas lite som att se på en film. Såhär i efterhand så undrar hon om hon skulle ha gjort det om hon hade vetat. Å andra sidan så… Hon glider in i gamla minnen och börjar tänka på den dagen. Dagen då en bomb gjorde att hon förlorade både synen och hörseln. Bomben var en hälsning från José Aztacolpo och var menad att döda henne. Hon hade tur som överlevde, men hade inte så mycket val. Att klona kopior på ögonen och öronen hade kostat väldigt mycket pengar. Mycket mer än vad hon och Jack hade råd med så det fick bli cyberögon och cyberöron. Det fanns inget annat alternativ.

När hon sen gjorde ett run för en megacorp  som var bra på cyber så valde hon att få betalningen i nya cyberögon och cyberöron. Hennes magi var redan förstörd så hon passade på att skaffa specialanpassade modeller som var mindre påfrestande för kroppen och som hade plats för mer utrustning. Äntligen fick hon tillbaka sin alvsyn och mer därtill. Det var då hon fick förmågan att se med värmesyn och en smartlink inopererad i ögonen. Dessutom fick hon förstärkta ögonlock och till öronen så fick hon en ljuddämpare, ett filter som gjorde att hon kunde filtrera olika ljud och en ljudförstärkare så hon kunde höra bättre och andra frekvenser. Förmågan att spela in både bild och ljud med ögonen och möjligheten att direkt koppla öronen till en musikspelare fanns redan i grundpaketet.

Efter att ha pratat med läkarna från megacorpen och med deras magiker så fick hon veta att hon kunde operera in mer utan att det påverkade hennes magi negativt så det var då hon skaffade sin förmåga att se via ultraljud – trots att det kallas för ”syn” så är det egentligen inte en utrustning som sitter i ögonen. Utöver det så skaffade hon också fiberoptiskt hår som ser levande ut. Det är hår som hon kan ändra färg på hur lätt som helst via sin comlink, utan att behöva gå igenom hela processen att faktiskt färga det. Det kan dessutom programmeras till inte bara vanliga färger utan till exempel stjärnmönster eller en regnbåge. Hon passade också på att skaffa nåt som kallas för Sensitive Skin och helt enkelt är en process som innebär att man ökar antalet nervändar som ligger precis vid huden och gör huden känsligare för värme, kyla, tryck och smärta. Det var en förändring som verkligen gjorde hennes sexliv mycket, mycket bättre. Ett litet tag så funderade hon även på bröstimplantat som lät en förändra storleken och formen på brösten efter vad man kände för just den dagen. Men hon kom fram till att hon var nöjd med sina bröst som det var och skaffade sig en biotatuering istället.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s