Inte okej Voddler

Läste precis en artikel om Voddler på E24! och jag har länge haft förhoppningar på att Voddler skulle kunna bli en bra site. Men de förhoppningarna är nu helt grusade.

Från artikeln:

Vid lansering kommer Voddler att fortsätta erbjuda en annons-finansierad gratisvariant kompletterat av en premiummodell med betalvarianter i flera steg – där utbudet av film är större.

Alla filmer kommer alltså inte att finnas i gratisversionen och filmer kommer även att kunna flyttas från gratisvarianten till premiumvarianten och vice versa. Baserat på filmbolagens så kallade releasefönster kommer filmer även att kunna försvinna helt i perioder.

Nej, nej, nej, nej, nej! Så kan ni bara inte göra!

Jag förstår att det är filmbolagen som kräver sånt här, men nej.

Säg att jag har ett konto, att det är fredagskväll och jag och flickvännen (eller för den delen några kompisar) vill se på en film. En film som innan fanns på det kontot jag hade (oavsett om det är gratis eller premium) och när vi ska se den så är filmen borta. Idioti!

Jag förstår att man ska kunna flytta filmer från premiumkonto till gratiskonto – det håller jag med om. Men att flytta tvärtom? Från gratiskonto till premiumkonto. Idioti. Jag förstår tänket bakom: filmer som var gratis och som visar sig blir populära flyttas till premium så de ska tjäna mer pengar… men det är ett idiotiskt tänkt.

Men inte alls lika idiotiskt som att filmer helt plötsligt kan komma att vara borta. Även om man har super-duper-premium-deluxe så kan filmen man vill se saknas. Och vara borta på obestämd tid. Totalt hjärnsläpp.

Varför ska jag betala dyra pengar för en tjänst där det visar sig att filmen jag vill se inte finns tillgänglig när jag vill se den? Där mitt val av film är beroende på vad nån på andra sidan Atlanten tycker att jag har rätt att se på – och det här ska jag betala pengar för?

Bite me!

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Fildelning, Pirat. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Inte okej Voddler

 1. Mrhama skriver:

  Dem har tydligen missförstått hela web2.0-konceptet som kommer att göra att den första seriösa tjänsten som tar bort ALLT krångel och vågar släppa taget om kontrollen är den första tjänst som kommer att lyckas på riktigt.

  Negativa angrepp på utbudet ska hållas så få som möjligt

 2. kålle skriver:

  Jag håller med.
  Att radera en film ifrån utbudet verkar ju total idioti.
  Hela poängen med sådana tjänster är ju att få se filmen/serien när man själv vill.

  Stolpskott som bara kan leda till självmål i mitt tycke.
  /K

 3. Nisse skriver:

  Filmbranschen är experter på att skjuta sig själv i foten, sedan skutta runt och anklaga andra för de har ont i densamma.

 4. Joshua_Tree skriver:

  Men det hörs ju på namnet att det är skit. Voddler låter ju som en av Hitlers lärjungar. Är alla de bra namnen på tjänster slut? 🙂

 5. betatestare skriver:

  Som betatestare är jag också djupt besviken. Främst pga att deras userinterface är värdelöst. Sen går det ej att köra programmet annat än i helskärm (om man inte själv tar bort -fs i kommandoraden). Det går dessutom inte ens att växla mellan helskärm och fönsterläge.

  Sättet de presenterar filmer på är dåligt. En ”wallboard” där filmen du markerar täcker angränsande filmer med en stor ruta som visar info om filmen.

  Det finns inget som visar vilka filmer man sett/ej sett, något sätt att ge betyg, fortsätta en avstängd film mellan gånger osv.

  Om men filmtjänst som Voddler överhuvud taget ska kunna slå, måste de ge ett mervärde som vida överstiger det en bra bittorrentsite erbjuder. Voddler ger ett mindrevärde i nuläget.

  • muxare skriver:

   Eftersom Voddler just nu är i beta så är det bättre att skicka kritik på funktionalitet till dom så kanske dom tar det till sig. Väx upp!

 6. m8e skriver:

  Wobbler voddler?
  😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s