Cherry on top!

En av bloggarna där jag verkligen läser alla poster har gett mig ett fint pris och jag måste få säga tack. Jag förtjänar tydligen en sån här:

Stort tack, Dea! Det var verkligen jättekul att få det här priset och speciellt av Dea. Väldigt uppskattat och gjorde min dag. 🙂

Nu ska jag tydligen ta upp tre av mina favoritförfattare och nämna minst en bok av varje. Dessa författare är:

 • Terry Pratchett som med sina böcker på ett underbart och humoristiskt sätt kommer med aktuell och väldigt bra samhällskritik. Att välja ut bara en bok är svårt, väldigt svårt. Men jag tror nästan det får bli ”The Wee Free Men”
 • Isaac Asimov var en galen, galen författare som lyckades slänga ur sig böcker i en rasande fart. Väldigt välskrivna sådana och som har en skrivstil som jag verkligen gillar och uppenbarligen försöker efterapa när jag själv skriver NaNo. Jag är så klart väldigt sugen att säga Stiftelsetrilogin (precis som Dea och de flesta andra skulle säga), men jag tror jag istället lyfter fram ”Murder at the ABA” dels för att den inte är en sci-fi bok, men också för hur underbart den är skriven med scener där Asimov förolämpar sig själv. 😀
 • Jim Butcher har två olika bokserier på gång och den jag följer handlar om en magisk detektiv i nutida Chicago som heter The Dresden files. Det har kommit ut drygt tio böcker av vad han säger ska bli tjugo och att plocka ut bara en bok i serien går inte. Men den kaxige och uppkäftige Harry Dresden är väl värd att läsas.

Utöver det så ska jag välja ut fem stycken bloggare att skicka vidare till och jag väljer ut:

Aningen udd, alltid välskrivet och alltid väldigt läsvärt. Tyvärr uppdaterar hon alldeles för sällan.

Sanningen som jag ser den, skriver desto oftare och skriver alltid väldigt bra och personligt.

JRL, som alltid postar så underbara bilder och som dessutom är ansvarig för bilden på min gravatar.

Opassande, som chef över internet så måste jag ju nämna henne här annars så stängs jag väl av från nätet. 😉

Anna Troberg, om du inte har sett hennes twittergrill eller julkalender så har du missat nåt! March iväg och åtgärda pronto!

Och som en extra som inte kan ta del i det här (eftersom han inte förstår svenska) så väljer jag:

Gaijin Chronicles, som tidigare hette Gaijin Smash. Alltid väldigt underhållande och en intressant inblick i hur det ser ut i ett annat land. Inte lika hysteriskt rolig som innan den bytte namn men ändå väldigt bra.

Reglerna är:

 1. Tacka den du har mottagit priset av.
 2. Kopiera prismärket till din blogg.
 3. Berätta vilka tre författare du räknar bland dina favoriter och nämn en favoritbok per författare.
 4. Skicka priset vidare till fem mottagare som du tycker förtjänar det.

Pingat på Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Cherry on top!

 1. Mia* skriver:

  Nejmen, damn you! Det känns som om min ”att läsa”-lista just blev mycket längre. 🙂

 2. Mia* skriver:

  Så där, ja. En liten statusrapport kanske kan vara på sin plats.

  Jag har nu läst ungefär en tredjedel av Butchers Storm front, och … well, stort tack för tipset! Och för lånet av boken, förstås. Så här långt känns det absolut som om jag kommer att plöja resten av Dresden-serien. Jag skapade t.o.m en sida för Butcher så att jag kan hålla reda på vilka jag läst/inte läst. 🙂

 3. Pingback: Böcker! Böcker! … och lite foto « Mia is a geek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s