Songkick

För ett bra tag sen så tipsade en väldigt snäll person mig om en site som har varit helt fantastisk!

Songkick.com

Du skapar ett konto (eller kopplar t.ex. Facebook-konto dit), sen loggar du in och säger vilka band du vill gå och se på konserter och vilka städer du kan tänka dig att åka till för att se banden. Sen sköter siten all bevakning åt dig och skickar mail till dig när kriterierna du har angett matchar. En otroligt trevlig funktion som har gjort det så otroligt mycket lättare för mig att hålla koll på de band jag vill se. Minns härom året när jag såg reklam för Avantasia – dan efter att deras konsert hade varit… jag var mindre glad. Men det problemet slipper jag nu!

Många tummar upp för denna tjänst!

En annan site jag kan rekommendera för folk som gillar att gå på konserter är setlist.fm – det är en wikiliknande site där man helt enkelt skriver in vilka låtar som har spelats under en konsert. Vill du förbereda dig inför en konsert du ska på och undrar vilka låtar som kan tänkas komma – in och kolla på vad som har spelat tidigare under turnén. Eller minns du inte riktigt vilka låtar som spelades? Funkar precis lika bra! Jag själv gillar att ha playlists från konserter jag har varit på och då är den siten guld värd.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Tekniktipset. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Songkick

  1. Pingback: Edguy – 2011 « Jan "PiratJanne" Lindgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s