Biografsiffror – Return of the Mack


Flattr this

Jag har tidigare bloggat en hel del som antalet besök på våra biografer och hur mycket pengar de har dragit in. Om du inte har läst om det eller vill friska upp minnet så hittar du de olika delarna här: del1, del2, del3, del4 och del5

Jag rekommenderar speciellt del3 och del4 🙂

Nu är det så dags för en liten kort postning om det här igen. Varför? För en liten artikel som jag hittade i aftonbladet.

James Camerons efterlängtade film ”Avatar” har blivit en succé.

Enligt Variety har den dragit in 4,5 miljarder svenska kronor världen över – på tio dagar. Eller hisnande 19 miljoner kronor i timmen, dygnet runt.

Bara under julhelgen i USA drog filmen in 1,6 miljarder kronor.

Bland filmer som har haft premiär på juldagen slår nu Jude Laws ”Sherlock” nytt rekord. Den drog in 497 miljoner kronor under julhelgen. Den förra rekordinnehavaren hette ”Meet the Fockers”, som drog in lite drygt 350 miljoner kronor, skriver Variety.

Nu är det här visserligen bara två filmer och jag vet att det är för lite för att egentligen dra några slutsatser om biograferna och dess intäkter, men om tar hänsyn till mina tidigare postningar i ämnet så verkar det ju knappast som att det går sådär jättedåligt för biograferna…

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Fildelning, Pirat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Biografsiffror – Return of the Mack

  1. Pingback: Lessigläsning och storfilmers halveringstid | Sagor från livbåten

  2. Pingback: Det där med fildelningen | Jan "PiratJanne" Lindgren

Lämna en kommentar